Merkezi yonetim butcesi kapsamindaki kamu idareleri hangileri?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri hangileri?

Mali Yönetim ve Kontrol Merkezi Uyumlaştırma
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ | GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI
MALİYE BAKANLIĞI | DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI | KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI
SAĞLIK BAKANLIĞI | DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
ULAŞTIRMA DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI | TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

Bütçe kanunu teklifini kim verir?

Bütçe kanunu teklifini kim verir?
Cumhurbaşkanlığı, merkezî yönetim bütçe kanun teklifini hazırlar ve bu amaçla ilgili kamu idareleri arasında koordinasyonu sağlar.

Merkezi yönetim bütçesi kaça ayrılır?

Merkezi yönetim bütçesi kaça ayrılır?
Merkezi yönetim bütçesi 5018 sayılı Kanuna göre genel bütçe, özel bütçe ile düzenleyici ve denetleyici kurumların bütçelerinden oluşmaktadır.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri neler?

Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri
- CUMHURBAŞKANLIĞI 2020.
- ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI 2020.
- YARGITAY 2020.
- DANIŞTAY 2020.
- ADALET BAKANLIĞI 2020.
- AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 2020.
- ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 2020.
- DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 2020.

Kesin hesap kanun teklifini kim sunar?

Kesin hesap kanun teklifini kim sunar?
Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun kesin hesap kanununa ilişkin 42 nci maddesinde; "… Kesin hesap kanunu teklifi, muhasebe kayıtları dikkate alınarak, merkezî yönetim bütçe kanununun şekline uygun olarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanır.

Bütçe kanunu mali yılbaşından kaç gün önce?

Bütçe kanunu mali yılbaşından kaç gün önce?
2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 17 Ekim'e kadar Meclise sunulması bekleniyor. AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, bütçe kanun teklifinin Cumhurbaşkanı tarafından mali yılbaşından en az 75 gün önce TBMM'ye sunulması gerekiyor.

Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri arasında Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı gibi kurumlar yer almaktadır.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ise Cumhurbaşkanlığı, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Yargıtay, Danıştay, Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı gibi kurumları içermektedir.

Bütçe kanunu teklifi, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanır ve ilgili kamu idareleri arasında koordinasyon sağlanır. Kesin hesap kanunu teklifi ise muhasebe kayıtları dikkate alınarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanır.

Bütçe kanunu mali yılbaşından en az 75 gün önce Cumhurbaşkanı tarafından Meclise sunulmalıdır. Bu durumda 2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin 17 Ekim'e kadar Meclise sunulması beklenmektedir.

Instagram takipci nasil kazanilir hilesiz?

Yivsiz av tufegi nelerdir?

1. Konular

1. 1.282.106
  2. Mesajlar

1. 1.681.322
  3. Kullanıcılar

1. 31.968
  4. Son üye

Geri
Üst Alt