Mermer çamuru nedir?
Mermer çamuru içinde mermer 0 oranına kadar yoğunlaşıncaya kadar su tekrar tekrar kullanılabilir. Bir ton mermer taşından 1 ton p su içeren mermer çamuru oluşur.Mermercilik sertifikası nasıl alınır?
Meslek Liselerinin 3 yıllık programlarından mezun olanlar, alanları ile ilgili bir daldan ustalık sınavına girip başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar. Mermer İşleme mesleğinde çalışabilmek için tercih sebebidir. Kendi işyerini açabilir.Mermer artığı, mermerin ocaktan çıkarılması, ocaktan çıkarılan blok mermerin fabrikada işlenmesi esnasında ortaya çıkan ve mamül mermer üretiminden geriye kalan bütün mermer parça ve tozlarıdır.
Mermer atıkları nasıl değerlendirilir?
Dr. İ. ZORLUER ) . (Mermer Atık sularının Arıtımı Prj, Y.Doç….Toz mermer artıklar;
- Zirai kireçtaşı-Zirai toprak ve zemin ayarlayıcı ,
- Yem ve mineralli besinler,
- Sıva katkı malzemesi,
- Çimento üretimi,
- Kireç üretimi,
- Kalsine dolomit üretimi,
- Cüruf yapıcı malzeme,
- Refrakter malzeme,
Mermer tozundan mermer nasıl yapılır?
Çoğu zaman mermer tozu ocaklardan patlatma yöntemi ile moloz büyüklüğüne sahip mermer parçalarının kırılması öğütülmesi ile gerçekleşmektedir. Mermer tozları mermer atıklarının en küçük hale getirilmiş son durumudur. Büyük çoğunluğu 300 mikronun altında büyüklüğe sahiptir.
Mermer Kalfalık Belgesi nasıl alınır?
Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.Moloz mermer ne demek?
Mermer ocaklarında blok üretiminin yanı sıra, jeolojik kusurlardan ve üretim hatalarından dolayı üretilen daha küçük boyutlu ve geometrik bir şekle sahip olmayan parçalara da moloz adı verilir.Parça mermer artıklar;
Mermer tozu bitkilerde kullanılır mı?
Bu odunlaşma da soğuğa karşı dayanıklılığı da arttırıyor. Mermer tozu, etki mekanizması itibariyle de çok küçük partiküller olduğu için bitkinin hücrelerine kadar giriyor ve hücrenin öz suyunun yoğunluğunu arttırıyor. Yoğunluğu artan hücre soğuktan daha az etkileniyor.”