Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌟 Burası Sadece Bir Forum Değil…

Birbirimizi dinlediğimiz, fikirlerimizi büyüttüğümüz bir alan. Her katkın, bir başkasına umut olabilir. Her yorum, yeni bir kapı aralayabilir.
Sen varsın diye burası daha canlı, daha güçlü. 💬✨ Katıl, paylaş, ilham ver. Çünkü bu yolculuk seninle güzel. 🚀

🎁

Birlikte Güçlüyüz 💪

Burada sadece bilgi değil, birlik paylaşıyoruz. Senin sesin bu topluluğun en değerli parçası. Katıl, katkı ver, birlikte büyüyelim! 🌱

🏞️

Sessiz Kalsan Bile Buradasın... 🌌

Bazen bir şey yazmazsın ama okursun, hissedersin. Ve bil ki, varlığın bile burada bir dengeyi tutar. Bu forum, seninle tamamlanıyor.

Harekete Geç! 🚀

Yeni konular aç, yorum yap, fikirlerini paylaş. Çünkü burası sadece bir platform değil; Senin sesinin yankı bulduğu bir alan. 🎯

Mersin Usulü Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Yazı Yazmak İçin En Önemli Unsur Nedir?

S

Traktörün Vergisi Var Mı Yok Mu?

T

theking

Guest
Mersin Usulü Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır? Mersin usulü tavuk tantuni tarifi için öncelikle tavuğu doğrayın. Tavukları sote yapmak için yağı tavada kızdırın. Tavukları ekleyin ve pişirin. Tavuklar pişerken soğanları da doğrayın. Soğanları tavuklara ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri bir arada pişirin. Lahmacunları hazırlayın ve üzerine tavukları koyun. Domates, salatalık ve maydanoz ekleyin. Tantunileri sıkıca sarın ve servis yapın. Mersin Usulü Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır? işte bu kadar kolay ve lezzetli!
İçindekiler

Mersin usulü tavuk tantuni yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Tavuk tantuni için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
– Tavuk göğsü
– Soğan
– Yeşillik (marul, roka, maydanoz gibi)
– Domates
– Salatalık
– Limon
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber
– Sumak
– Sıvı yağ
– Lavaş ekmeği
Malzemeleri hazırladıktan sonra tavuk tantuni yapımına geçebilirsiniz. İşte adım adım tavuk tantuni yapma süreci:
1. Adım: Tavuk göğsünü küçük parçalara doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kızartın.
2. Adım: Soğanları ince ince doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
3. Adım: Baharatları (tuz, karabiber, pul biber, sumak) tavuk ve soğan karışımına ekleyin ve karıştırın.
4. Adım: Lavaş ekmeğini ısıtın ve üzerine tavuk tantuni karışımını yayın.
5. Adım: Yeşillikleri, dilimlenmiş domatesleri, salatalıkları ve limon dilimlerini ekleyin.
6. Adım: Lavaşın kenarlarını içe doğru kıvırın ve rulo şeklinde sarın.
7. Adım: Tavuk tantuni hazır! Afiyet olsun!

1. Tavuk etini ince şeritler halinde doğrayın.
2. Tavukları tuz, karabiber ve kekikle marine edin.
3. Tavukları sote tavada yağda kızartın.
4. Soğanları ince dilimler halinde doğrayın.
5. Doğranmış soğanları tavukların üzerine ekleyin ve karıştırın.

Tavuk etini doğrayın.
Tavukları marine edin.
Tavukları kızartın.
Soğanları doğrayın ve tavukların üzerine ekleyin.

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri