Mersin'de Depozito Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi

Credits
1.259.606
white.jpg

Mersin'de Türkiye Çevre Ajansı tarafından düzenlenen "Depozito Yönetim Sistemi Koordinasyon Toplantısı" büyük ilgi gördü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın liderliğinde, Mersin Valiliği ve Türkiye Çevre Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) gerçekleşti.

Vali Atilla Toros, programın açılışında çevrenin korunmasının artık bir seçenek olmadığını, tam aksine bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Depozito Yönetim Sistemi, sadece bir çevre projesi değil. Bu sistem, Türkiye'nin döngüsel ekonomiye geçişinde kritik bir adımdır. İsrafı azaltan, kaynakları koruyan ve doğayı koruyan güçlü bir girişimdir. Yeni sistemle plastik, cam ve alüminyum ambalajlar kaynağından ayrıştırılarak toplanacak ve ekonomiye kazandırılacak. Bu sayede yeni iş imkanları ortaya çıkacak. Bu süreci toplumsal bilinçlenme hareketi olarak görüyoruz. Projemizin pilot illerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Kent genelinde projeye güçlü destek bekliyoruz."

Vali Toros, proje sayesinde çevre bilincinin toplumda daha da güçleneceğini ve doğanın canlanacağını vurgulayarak, Türkiye'nin de kazançlı çıkacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, atıkların ve geri dönüşümün önemi hakkında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Ferhat Pirinççi, sisteme büyük ilgi olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde cam, plastik ve alüminyum tenekelerden yılda 25 milyar şişe üretiliyor. Tüketim alışkanlıkları arttıkça bu rakamlar da artmaya devam edecek. Ne yazık ki, bugüne kadar bu şişelerin sadece yüzde 20'si geri dönüşüme kazandırılabiliyordu. Bu sistem sayesinde önemli bir koruma kalkanı oluşturulacak ve döngüsel ekonomi modeli doğrultusunda başta sanayiciler olmak üzere çeşitli sektörler bundan faydalanacak."

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da projeye ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti.

Toplantıda Ulusal Depozito Yönetim Sistemi'nin tanıtım videosu gösterilirken, Türkiye Çevre Ajansı Depozito Yönetim Sistemi Direktörü Halime Sezer de detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Gölge Fed Başkanı Söylentileri: Dolar Piyasalarında Hareketlilik

Borsa İstanbul'da Altın Değer Kazandı

1. Konular

1. 1.282.890
  2. Mesajlar

1. 1.683.809
  3. Kullanıcılar

1. 32.219
  4. Son üye

Geri
Üst Alt