Son Konular

Mesem de hangi dallar var?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.249
Meslek
Webmaster

Mesem de hangi dallar var?

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
Mesleki eğitim Merkezine lise mezunları başvurabilir mi?
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6-8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkânı getiren programı başlatacaklarını açıkladı.
Serbest meslek işleri nelerdir?
Serbest meslek faaliyetini kendi nam ve hesabına, mutat meslek halinde ifa eden; avukat, doktor, diş hekimi, veteriner hekim, mimar, mühendis, müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir, danışman, ressam, yazar, bestekar, kimyager, noter, öğretmen, artist, menajer, senarist, yönetmen, ebe, sünnetçi.

Mesem programı nedir?

MESEM SINAV PROGRAMI – (Yüklenme Tarihi: 28 Nisan 2022) Programımız; Kalfalık Ustalık sınavları, ustalık eğitimi ve usta öğreticilik kursları , çırak öğrenci kayıtlarının sistematik olarak arşivlenmesini ve takibini, ayrıca kullanıcı yetkileri ve değişiklik loglarını tutarak güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar.
Mesleki eğitim Merkezlerine kimler başvurabilir?
Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde bulunmaktadır. En az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.
Mesem nedir maaş?
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor.

Mesem e kimler kayıt olabilir?

Mesleki eğitim merkezleri, tüm illerde bulunuyor. En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir.

Lale devrinin genel ozellikleri nelerdir?

Orneklendirme ne demek 8 sinif?

1. Konular

1. 1.281.548
  2. Mesajlar

1. 1.679.566
  3. Kullanıcılar

1. 31.829
  4. Son üye

Geri
Üst Alt