S
SoruCevap
Guest
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tereyağı
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mayayı suya ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra una ekleyin.
Tuzu da ek edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
Hamuru nemli bir bezle örtüp en az 1 saat mayalandırın.
Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın.
Kıymayı kavurun.
Kavurduğunuz kıymaya, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
Mayalanan hamuru dörde bölüp bezeleri dıştan içe yanlışsız katlayın.
Tekrar unladığınız hamuru 45 dakika kadar daha mayalandırın.
Hamuru merdaneyle ve elinizle ince uzun açın.
Ortasına kıymalı harcı yayıp hamurun iki kenarını ortada birleştirin ve parmaklarınızla bastırarak birleştirin.
Pideleri kenarlarından çekerek biraz daha uzatın ve pişirme kağıdı serili tepsiye alın.
Fırını 230 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.
20 dakika pişirdiğiniz pideleri fırından alır almaz üzerine tereyağı sürün.
Dilerseniz pideyi kesip içine de tereyağı ek edebilirsiniz.
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı instant maya
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tereyağı
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mayayı suya ekleyip birkaç dakika bekledikten sonra una ekleyin.
Tuzu da ek edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
Hamuru nemli bir bezle örtüp en az 1 saat mayalandırın.
Bu esnada soğanı yemeklik doğrayın.
Kıymayı kavurun.
Kavurduğunuz kıymaya, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
Mayalanan hamuru dörde bölüp bezeleri dıştan içe yanlışsız katlayın.
Tekrar unladığınız hamuru 45 dakika kadar daha mayalandırın.
Hamuru merdaneyle ve elinizle ince uzun açın.
Ortasına kıymalı harcı yayıp hamurun iki kenarını ortada birleştirin ve parmaklarınızla bastırarak birleştirin.
Pideleri kenarlarından çekerek biraz daha uzatın ve pişirme kağıdı serili tepsiye alın.
Fırını 230 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra pideleri fırına verin.
20 dakika pişirdiğiniz pideleri fırından alır almaz üzerine tereyağı sürün.
Dilerseniz pideyi kesip içine de tereyağı ek edebilirsiniz.
Meşhur Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı