- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Meslek liselerinin amacı nedir?
Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür.Meslek lisesine gidenler ne olabilir?
Alt Dallar:
Meslek liseleri neden tercih edilmeli?
Meslek liseleri 'nde eğitim alan yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin, iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolaydır. Meslek Liseleri 'nde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar. Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar.
Meslek liselerinin ne gibi avantajları var?
Meslek Liselerinde gördükleri eğitim ve öğretim programları sayesinde belli bir alanda uzmanlaşan öğrenciler iş bulmak noktasında normal liseleri bitiren öğrencilere oranla daha çabuk iş bulabilmektedir. Öğrencilerimizin, eğitimlerini sürdürürken sosyal güvence kapsamında 9.sınıftan itibaren sigortaları yapılmaktadır.Meslek lisesi avantajlı mı?
Meslek Liseleri avantajlı mı?
Anadolu lisesinin avantajları nelerdir?
Anadolu Liselerinde Okumanın 5 AvantajıMeslek liseleri avantajlı mı?
Meslek lisesi nasıl bir yer?
Meslek Lisesindeki öğrencilere para ödeniyor mu?
25 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanımızın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan bu iki yeni düzenlemeyle mesleki eğitim merkezindeki her öğrencimiz yaklaşık bin 400 TL, kalfalarımız da yaklaşık 2 bin 125 TL ücret almış olacaklar.Mesleki eğitim Merkezi maaş ne kadar?
Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim alanlar 1275 lira ücret alıyor. Üç ay sonunda kalfa gider 2 bin 125 liraya çalışır. Bu şirketlerinin tamamı tarafından ödeniyor. Tüm çalışanlar, iş kazaları ve mesleklere karşı da sigortalanıyor.