Mesleki gelisim faaliyetleri nelerdir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Mesleki gelişim faaliyetleri nelerdir?

Mesleki gelişim faaliyetleri, öğretmenin tanımlanmış ihtiyaçları üzerine temellendirilen kapsamlı, sürdürülebilir ve sistemli öğrenme deneyimlerinden oluşan; öğretimsel etkililikle sonuçlanan, öğrenci başarı ve performans çıktılarının artmasını gerektirmektedir.

Mesleki işbirliği nedir?

Öğretmenler arasında mesleki işbirliği genel olarak "Öğretmenlerin mesleki uygulamaları analiz etmek ve etkilemek için karşılıklı olarak birlikte çalıştıkları; öğrencilerin, ekiplerin ve okulların sonuçlarını iyileştiren sistematik bir süreç" olarak tanımlanmaktadır (DuFour, 2011, s. 7).

Mesleki gelişim alanı nedir?

Mesleki gelişim alanı nedir?
Hem okul içinde hem de okul dışında öğretmenlerin mesleki becerilerine, öğretme ve öğrenme metotlarına destek olmak amaçlı, tüm bu çalışmalara mesleki gelişim denmektedir. Aynı zamanda öğretmenlerin değer ve tutumları konusunda da önemli bir destek olarak öne çıkar.

Mesleki gelişim ilkeleri nelerdir?

Doğruluk. Doğruluk; doğru sözlülük ve güvenirliğe işaret eden bir kavramdır.

Mesleki Gelişim Dersi ne?

kullanabileceği ve mesleki gelişmelerinde yararlı olabilecek, üretken, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek iş gücü yetiştirilmesi, iyi ilişkiler kurabilme, işe uyum sağlayabilme, genel bilgi ve becerilerin verildiği derstir.

Mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri nelerdir?

Mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri nelerdir?
Kişisel Gelişim Eğitimleri Nelerdir?
- Diksiyon ve Beden Dili.
- Etkili İletişim ve İmaj.
- Algı ve İkna Teknikleri.
- Stres Yönetimi.
- Zaman Yönetimi Eğitimi.
- Zor İnsanlarla Başa Çıkma.
- Motivasyon.
- Liderlik.

Mesleki Gelişim Topluluğu nedir?

Mesleki gelişim toplulukları, öğretmenlerin uygulamaya dönük becerilerinin geliştirildiği bir hizmet içi eğitim faaliyetidir. Başlangıçta Bakanlık düzeyinde yapılacak planlamalar doğrultusunda gerçekleşecek bu uygulamanın vizyonu her okulun bir mesleki gelişim topluluğuna dönüşmesidir.

Meslek etiği nedir mesleki gelişim?

Meslek etiği, bir meslekle ilgili neyin doğru, neyin yanlış olduğunu belirleyen, o meslekle ilgili birtakım davranış kuralları (etik kurallar) oluşturan ve mesleğe mensup kişilerin bu davranış kurallarına uymasını zorunlu kılan, uymayanları meslekten çıkaran, hizmet ideallerini koruyan ilkeler bütünüdür.

Mesleki gelişim nasıl olur?

Mesleki gelişim nasıl olur?

Mesleki gelişim, öğretmenlerin bilgi ve becerilerini artırmak, güncel eğitim yöntemlerini öğrenmek ve uygulamak, mesleki motivasyonlarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen süreçlerdir. Mesleki gelişim genellikle aşağıdaki yöntemlerle gerçekleştirilir:

1. **Eğitim ve Seminerler:** Eğitim kurumları, özel eğitim firmaları veya mesleki dernekler tarafından düzenlenen eğitim ve seminerlere katılarak öğretmenler, mesleklerine ilişkin yeni bilgi ve beceriler edinebilirler.

2. **Workshop ve Atölye Çalışmaları:** Öğretmenlerin belirli konularda pratiğe dayalı çalışmalar yaparak uygulamalı deneyim kazanmalarını sağlayan etkinliklerdir.

3. **Mentorluk Programları:** Deneyimli öğretmenlerin yeni veya deneyimsiz öğretmenlere rehberlik yaparak tecrübelerini paylaşmalarını içeren programlardır.

4. **Araştırma ve Okuma:** Öğretmenlerin alanlarıyla ilgili güncel araştırmaları takip etmesi, kitaplar okuması ve bilgi birikimini sürekli olarak güncellemesi mesleki gelişimlerine katkı sağlar.

5. **Eğitim Teknolojileri Kullanımı:** Öğretmenlerin dijital teknolojileri etkin bir şekilde kullanarak ders materyallerini hazırlamaları ve öğrencilerle etkileşimlerini artırmaları mesleki gelişimlerine katkı sağlar.

6. **Proje Tabanlı Çalışmalar:** Öğretmenlerin belirli konularda projeler geliştirerek, yaratıcı düşünme becerilerini kullanmaları ve işbirliği içinde çalışmaları mesleki gelişimlerine olumlu etki eder.

Mesleki gelişim, öğretmenlerin kendilerini sürekli olarak geliştirmelerini sağlamanın yanı sıra öğrenci başarısını artırmak, öğretim kalitesini yükseltmek ve okul kültürünü geliştirmek gibi genel amaçları da içerir. Bu süreçte öğretmenlerin motivasyonlarının yüksek olması, sürekli öğrenme istekliliklerinin olması ve kendilerini yenilemeye açık olmaları da önemli unsurlardır.

Ruyada kucuk balik gormek ne anlama gelir?

Ozel guvenlik gorevlisi asgari ucretle calistirilabilir mi?

1. Konular

1. 1.282.312
  2. Mesajlar

1. 1.682.321
  3. Kullanıcılar

1. 32.038
  4. Son üye

Geri
Üst Alt