Modoratör
Yeni Üye
Mesleki Gelişim girişimcilik nedir?
Girişimcilik, girişimci kişinin fırsatları görerek, risk alarak, öncü ve rekabetçi olarak gerçekleştirdiği bir değer oluşturma sürecidir. Girişimci ise kazanç elde etmek üzere emek, sermaye, doğal kaynaklar ve teknolojiyi örgütleyerek kendi işini kuran kişidir.
Eğitimin girişimciliğe etkisi nelerdir?
Öğrencilerin bir rekabet hissetmeden, birbirleriyle yarışmadan birlikte yaşamaları öğretilmektedir. Diğer taraftan, girişimciliğin gelişmiş olduğu ülkelerde araştırmacı sayısının toplam nüfusa olan oranı da yüksektir. Bilgi düzeyi, yaratıcılığı, yenilikçiliği, dolayısıyla girişimciliği güçlendirmektedir.
Girişimcilik dersi ne demek?
Girişimcilik dersi ne demek?
Girişimcilik dersi, girişim, girişimci kavramlarıyla ilgili konuların öğrenilmesi, girişimcilikteki anahtar kavramların açıklanması ve teorik çerçeveyle günlük hayattaki uygulamalar arasında bir köprü kurmayı amaçlamaktadır.
Girişimcilik eğitimi nasıl olur?
Girişimcilik eğitimi nasıl olur?
Uzaktan eğitim ile girişimcilik sertifikası alabilmek için ilk olarak lms.kosgeb.gov.tr adresinden e-Devlet hesabınız ile giriş yapılması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi seçeneklerinden biri seçilerek eğitimlere başlanabilir.
Girişimci iş fikirleri nedir?
Girişimciler; hayallerine, yeteneklerine, bilgilerine, becerilerine ve başarılara inandıkları, bu nedenle uygulamaya karar verdikleri fikirlerini hayata geçirmeye başladıkları zaman bu fikir iş fikri adını alır.
Girişimcilik Belgesi kaç yıl geçerli?
"GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMUŞTUR" 2010-2020 yılları arasında sınıf ortamındaki eğitim sonucunda alınan uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgelerinin geçerliliği 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile sona ermiştir.
Girişimcilik eğitimi ne kadar sürüyor?
Girişimcilik eğitimi ne kadar sürüyor?
KOSGEB bu eğitimi bedelsiz olarak veriyor. Eğitim yaklaşık 70 saat sürüyor. Eğer ki, örgün üniversite eğitiminiz sırasında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi aldıysanız bunu da kabul ederek size sertifika verebiliyorlar.