Meyve sularının Durultulması ve Berraklaştırılması neden önemlidir?
Meyve suyunun durultulmasının amacı, beslenme fizyolojisi ve duyusal açıdan ürünün özelliklerini mümkün olan en düşük düzeyde değiştirerek, stabil ve berrak meyve suyu üretmektir. Berrak ve stabil meyve suyu üretmek için çoğunlukla durultma ve berraklaştırma işlemleri beraber kullanılmaktadır.
Berrak meyve suları nelerdir?
Meyve suyu; berrak ve bulanık tip olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Berrak meyve suyu üretiminde durultma ve filtrasyon işlemi uygulanmaktadır. Meyveden meyve suyunun ekstraksiyonu presle yapılmaktadır. Elma, üzüm, vişne ve nar berrak tip meyve suyuna işlenmektedir.
Meyve suyunda bulanıklığa neden olan maddeler?
Meyve suyunda bulanıklığa neden olan maddeler?
Kimyasal bulanıklık; nişasta, protein, polifenol, protein-polifenol, proantosiyanidin, pektin, bakır, demir, kalsiyum tartarat, potasyum bitartarat ve benzeri organik ve inorganik unsurların girdiği kompleks oluşturma ve benzeri reaksiyonlarla meydana gelmektedir.
Mayse ne demek?
Mayse ne demek?
su eklenmiş üzüm suyuna denir. özellikle rakı üretiminde önem arzeden safhalardan biridir. meyve suyu üretiminde parçalanmış meyve kitlesine denir.
Meyve suyu üretimi nasıl olur?
Meyve tankından çıkan meyve suları, pastorize edilmek üzere ısıtıcılara gönderiliyor. Bu işlemde meyve suyu ısıtılarak içindeki mikroplardan arındırılıyor. Isıtılan sular hızla soğutularak işlem tamamlanıyor. Cam şişeler buharla temizlendikten sonra, mekanik kollarla ters çevrilerek içinde kalan sulardan arındırılıyor.
Meyveli sular ne işe yarar?
Taze meyvelerden hazırlanan doğal meyve suları vücudu toksik maddelerden arındırır. İçerdikleri besleyici vitamin ve mineraller vücudun ihtiyacı olan besinleri karşılar. Günlük olarak ihtiyacı karşılayacak kadar meyve tüketmek zayıflamaya da yardımcı olur.
Meyve suyu içinde ne var?
Meyve suyu içinde ne var?
Olgunlaşmasını tamamlamış meyveler sıkılarak elde edilen 'meyve suyu'; meyve şekeri, vitamin, aroma ve çeşitli minerallerden oluşan 'meyve pulpu (özü)' ve sudan oluşmaktadır. Meyve suyu içindeki su (H2O) oranı genel olarak %75 ila %90 seviyelerindedir.
Meyve suyu üretim teknikleri nelerdir?
Meyve suyu üretim teknikleri nelerdir?
Ayıklama.