Modoratör
Yeni Üye
Meyve suyu neden pastörize edilir?
Meyve suyu, nektar ve gazsız içeceklerin (veya JNSD) ısıl işleminin ana nedenleri, bunları tüketim için güvenli hale getirmek ve raf ömrünü uzatmaktır. Pastörizasyon, depolama sırasında büyüyebilen mikroorganizmaları öldürür ve istenmeyen berraklaşmaya (bulut kaybı) neden olan enzimleri etkisiz hale getirir.
Pastörize meyve suyu ne demek?
Pastörize edilen meyve suları, doğrudan ambalaja doldurulur ve kapatıldıktan sonra bir duşlu tünelde su ile soğutulur. Meyve sularının muhafazası için koruyucu kimyasal madde kullanılması tamamen yasaktır. Ambalaj açılmadıkça koruma etkisi sürer.
Pastörize ne işe yarar?
Pastörize ne işe yarar?
Pastörizasyon, gıda sanayide, besin maddelerini hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırmak amacıyla uygulanan ısıtma yöntemi. İlk kez 1860'larda Fransız bilim insanı Louis Pasteur tarafından geliştirilen ve onun adıyla anılan bu yöntem, mikroorganizmaların ısı yardımıyla tahrip edilmesi esasına dayanır.
Pastörize Tüneli nedir?
Pastörize Tüneli nedir?
Kavanoz,şişe,teneke kutu yada plastik kaplara doldurup hermetik kapatılmış meyve,meyve suyu, turşu,zeytin,reçel gibi asitli veya salamuralı(PH 4.5 altında )ürünlerin istenilen ısı ve sürede pastörize edilip ( max 92ºC ) soğutularak bozulmadan saklanabilir yapıda üretilmelerini sağlar.Makine duşlama proses tekniğinden …
Meyve suyu zararlı mı?
Aşırı tüketilen meyve suları ve asitli içecekler, fazla miktarda şekerin vücuda girmesiyle, kan şekerini yükselterek, şeker hastalığı, obezite ve eklem hastalıkları yanında, böbrek, göz, kalp ve damar hastalıklarına da yol açabilir." açıklamasında bulundu.
Pastörize edilmemiş ne demek?
Pastörize edilmemiş süt ne demek? Pastörizasyon gıda maddesi içindeki zararlı bakterileri ve bozulma etmenlerini yok etmek amacıyla uygulanan bir ısıl işlemdir. Farklı pastörizasyon uygulamaları olmakla birlikte, ülkemizde genellikle süte 12-40 saniye süre ile 72-85°C'lik ısı uygulaması yapılır.