Son Konular

Mide bulantısına ne iyi gelir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Mide Bulantısına Karşı Bitki Reçeteleri:



1 bardak kaynar suya, 5-6 gr ebegümeci konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 2-10 gr ufalanmış adaçayı konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

- Adaçayı toz haline getirilir, günde 3 defa 0.5-3 gr içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr kuru nane konur, 10 dk bekletilir, günde 2 bardak sabah ve akşam içilir (bilhassa asabi mide bulantılarında).

- Nane suyundan günde 20-80 gr alınır.

- Nane esansından günde 2-10 damla şekerle alınır.

- Nane yaprakları toz haline getirilir, günde 3 defa 1-4 gr içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 8-10 gr yarpuz (fılıskın) bitkisi konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

- Yarpuz yağından günde 2-10 damla şekerle alınır.

- 1 bardak kaynar suya, 2-3 gr kekik konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içijir.

- Kekik toz halinde günde 3 defa 1-4 gr içilir. Kekik suyuna limon sıkılıp içilir.

- 1 bardak kaynar suya, l -6 gr acı pelin bitkisi konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir.

- Pelin otu toz haline getiril günde 1-2 gr içilir. Pelin yağı kullanılır.

- 1 bardak kaynar suya, l çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dk bekletilir, günde 3 bardak içilir.

- Zencefil kökleri kaynatılır, günde 3-4 bardak içilir.

- Lavanta yağından günde 3 defa 3.5 damla kesme şekere damlatılıp alınır.

- 45 gr oğulotu, 30 gr kedi otu kökü karıştırılır, l bardak kaynar suya, 5-10 gr konur. 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak yemeklerden önce içilir.

- Ihlamur haşlanır günde birkaç çay bardağı içilir.

- 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr anason tohumu konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.

- Anason toz haline getirilir, günde 1-2 defa 0.5-1 gr içilir
 
S

Oğulotu Yaprağının Faydaları Yararları Nedir

S

Mide Bulantısına Bitkisel Çözüm

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Bulantıya Karşı Şifalı Bitki Reçeteleri Ebegümeci: 1 bardak kaynar suya, 5-6 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, Günde 2-3 bardak içilir. Adaçayı: a ) 1bardak kaynar su*ya, 2-10 gr ufalanmış bitki ko*nur, 10 dk beldetilir, günde 2-3 bardak içilir. b ) Adaçayı toz haline getirilir, gün*de 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kabızlık neden olur ? Yanlış beslenme, bağırsak tembelliği, karın kaslarının zayıflığı, hareketsizlik, yetersiz sıvı alımı, stres, cinsel doyuma ulaşamama , gerginlik ve ruhsal problemler kabızlığa neden olur. Kabızlık için bitkisel çözümler : -Çabuk netice almak gerektiği zaman , 1-2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Mide bulantısına iyi gelen yiyecekler içecekler besinler, mide bulantısına ne iyi gelir Mide bulantıları genellikle herhangi bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan ve hastayı aşırı derecede rahatsız eden bir şikayettir. Hasta bu durumda yemek kokusu duymak istemez, gördüğü yemek ve duyduğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Sirkenin Faydaları YararlarıSirkeyi sadece salata sosu olarak kullanıyorsanız, çok şey kaybediyorsunuz! Belki siz de herkes gibi arada sırada sirkeyi tencerelerinizi ovmak ve kireç tabakalarını yok etmekte kullanıyorsunuz. Hatta büyükanneniz size, saçlarınızı sirkeyle durulamanın en pahalı saç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Çürtük Otu,Çöven Kökü Hakkında Bilgi ÇÖRTÜK OTU -ECHİNOPHORA SİPTHORPİANA-ECHİNOPHORA TOURNEFORTİİ (Her ikisi de aynı maksatla kullanılır) Diğer İsimleri : Tarhana Otu ve Dikenli Çürtük Kullanılan Kısımları: Çiçekli ve yapraklı dalları Kullanıldığı Yerler: Dahilen Kullanılışı: Astım bronşit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.263
  2. Mesajlar

    1. 1.679.005
  3. Kullanıcılar

    1. 31.792
  4. Son üye

Geri
Üst Alt