Son Konular

Midye Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
Ceviz, fındık, fıstık ne isterseniz
Üzerine için;
Tereyağı
Hamurun orta katları için;
Nişasta
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
5-6 damla limon

Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve suyu tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra 5-6 damla limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılıp kapatılır özgür soğumaya bırakılır.
Uygun bir kaba ceviz,nişasta ve tereyağı hariç başka materyaller konularak hamur yoğurulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir.
20 adet beze elde edilir ve yarım 30 dakika dinlendirilir.
Bezeleri 2 'ye ayrılır ve birinci 10 beze kullanılır.
Bezeleri teker teker pasta tabağı büyüklüğünde nişastala ile açıp üste koyalım.
10 adedini de açtıktan sonra tek bir yufka üzere açabildiğimiz kadar büyük bir biçimde açalım.
Sıkıca rulo formunda yapılır ve bize bir parmak genişliğinde keselim.
Resimde göstermeye çalıştım bir tarafına iç harcımızdan koyup poğaça kapatır üzere kapatalım.
Fırın tepsimize koyalım. Kalan öbür hamurları da birebir biçimde yapalım.
Tereyağını eritip hamurların üzerine sürelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim şerbetini çeken tatlımız servise hazır afiyet olsun
Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Güveçte Sebzeli Kuşbaşı

S

Tavuk Ciğeri

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram margarin Yarım çay bardağı şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı irmik Un (yaklaşık 2 su bardağı) Üzeri için; Mavi haşhaş (tatlıyı bulamak için) Fındık Şerbeti için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon Bulamak için; İrmik Bal Badem Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Nevzine Tatlısı (Kayseri Yöresine İlişkin Harika Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı tahin 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı çekilmiş ceviz 3 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Osmanlı Mutfağından Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 6 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı yoğurt 5 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı sıvı yağ Şerbeti için 6 su bardağı su 3.5 su bardağı toz şeker 1 dilim limon Osmanlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Nefis Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı nişasta 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı tuz Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.789
  2. Mesajlar

    1. 1.680.130
  3. Kullanıcılar

    1. 31.881
  4. Son üye

Geri
Üst Alt