Son Konular

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 adet dikdörtgen milföy hamuru
100 gram fıstık yahut ceviz
Yalancı kaymak için
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
Üzeri için
250 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı

Dikdörtgen milföy hamurunu 2 eşit kareye, kareleri de fotoğraftaki üzere 4 eşit modüle bölelim. Biraz oklavayla açalım.
Her bir modüle süt ve irmikle kaynattığımız yalancı kaymaktan 1 çay kaşığı ve 1 çay kaşığı fıstık yahut ceviz koyup fotoğraftaki üzere katlayalım.
Ve tepsiye düzelim.
En son üzerine tereyağ ve sıvı yağla pişirdiğimiz karışımı tepsiye döküp 180 derecede alt üst olarak ısınmış fırına yollayalım ve 25 dk. Pişirelim.
Şerbeti için 2 su bardağı toz şekerini 3 su bardağı suyu ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca 4-5 damla limon suyu ekleyip ılımaya bırakalım.
Üzeri kızardığında fırından alır almaz ılık şerbeti ekleyelim. Şerbeti güzelce çekince afiyetle yeyin. afiyet olsunn
 
T

Patlıcan Sandal

T

Rulo Pasta (Mandalinalı)

  1. Konular

    1. 1.282.554
  2. Mesajlar

    1. 1.682.794
  3. Kullanıcılar

    1. 32.088
  4. Son üye

Geri
Üst Alt