Son Konular

Milli Egitim Temel Yasasi nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.249
Meslek
Webmaster

Milli Eğitim Temel Yasası nedir?

Türkiye'deki milli eğitimin düzenlemesini esas alarak geliştirilmiş bu kanun, devlet kanadının eğitim ve öğretimdeki tüm görev sorumluluklarını kapsar. Kanun numarası 1739 olan Milli Eğitim Kanunu, 14 Haziran 1973'te kabul edilmiştir.

Eğitim kurumları dil ırk cinsiyet ve din ayrımı gözetmeksizin herkese açıktır ifadesi Türk Milli Eğitim'in hangi temel ilkesine girmektedir?

İKİNCİ BÖLÜM Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri I – Genellik ve eşitlik: (1) Madde 4 – Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır. Eğitimde hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Türk Milli Eğitiminin genel amaçları kimleri kapsar?
1. Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
1739 Milli Eğitim Temel Kanuna göre Türk milli eğitiminin temel ilkeleri nelerdir?
Genellik ve eşitlik. Eğitim kurumları dil, ırk, cinsiyet, engellilik ve din ayırımı gözetilmeksizin herkese açıktır.

Milli Eğitimin temel amaçları nelerdir?

Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.

Estetik ihtiyacı nedir?

6) Estetik İhtiyacı: Sanatı anlama, zevke alma, bireyin kendi yaratıcılığını kullanma ihtiyacı estetik ihtiyaçlardır. Bireyin doğuştan getirdiği potansiyelleri tam olarak gerçekleştirebilmesi ve kullanabilmesidir. Bireyin kendi yeteneklerini kullanarak istediği hedefi gerçekleştirebilmesidir.
Eğitim kurumları dil din ırk herkese açıktır hangi ilke?
1) Genellik ve eşitlik: Milli eğitimin temel ilkeleri konusunda ilk ilkelerden biri olan genelli ve eşitlik, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın eğitim kurumlarının herkese açık olduğunu belirtir. Hiçbir kişi ya da zümreye imtiyaz tanınmaz.
1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa göre mecburi ilköğretim çağı hangi yaş grubundaki çocukları kapsar?
MADDE 7- 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "MADDE 22- Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsar.

Suc onlemede caydiricilik nedir?

Envanter defterine ne dokulur?

1. Konular

1. 1.281.594
  2. Mesajlar

1. 1.679.722
  3. Kullanıcılar

1. 31.852
  4. Son üye

Geri
Üst Alt