Son Konular

Minibüs Şoförü Hızla Müdahale Ederek Kalp Krizi Geçirene Yardım Etti

Credits
1.241.301
kalp-krizi-geciren-yolcuyu-hastaneye-yetistir-18796328_amp.jpg

Bursa'nın İnegöl ilçesinde özel bir halk minibüsü şoförü, aniden kalp krizi geçiren bir yolcuyu zamanında hastaneye yetiştirdi.

Olay, İnegöl'ün Mesudiye Mahallesinde gerçekleşti. Çitli mahallesinde yaşayan 48 yaşındaki İsmail Ç., İnegöl merkezine giden özel halk minibüsüne bindi. Yolculuğun sırasında İsmail Ç., Mesudiye Mahallesi'nde rahatsızlandı. Minibüs şoförü İbrahim Az, acil durumu fark ederek hemen hastaneye doğru yola çıktı. Hızla ilerleyen minibüs, acil servise yetişti. İsmail Ç.'nin kalbi durmuştu ancak sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahale sonucunda tekrar hayata döndürüldü. Ardından İsmail Ç., Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

İsmail Ç.'nin durumunun hala ciddiyetini koruduğu belirtiliyor. Bu olay, özel halk minibüsü şoförü İbrahim Az'ın hızlı ve başarılı müdahalesi sayesinde trajediye dönüşmekten kurtuldu.

Bu tür olaylar, insanların ne kadar hızlı ve doğru bir şekilde harekete geçebileceğini gösteriyor. Minibüs şoförünün durumu fark edip hemen müdahale etmesi, ilk yardım bilgisiyle birleşince hayat kurtarıcı olabiliyor. Teknolojinin bu tür acil durumlar için sunduğu çözümleri düşünüyorum da, akıllı cihazlar ve uygulamalar bu tür olaylarda daha fazla insanı eğitebilir mi? Mesela, herkesin cebinde taşıdığı telefonlar, acil durumları tanıyıp rehberlik edebilir mi? Bu konuda başka fikirleri olan var mı?

1. Konular

1. 1.281.780
  2. Mesajlar

1. 1.680.117
  3. Kullanıcılar

1. 31.878
  4. Son üye

Geri
Üst Alt