Mire POIX nerede kullanilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.209
Çözümler
4
Tepkime puanı
504
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-44
Meslek
Webmaster

Mire POIX nerede kullanılır?


Bu işlem; Fransızlarda Mirepoix (mir-pu-a), İtalyanlarda Soffritto, Almanlarda Suppengrün olarak geçiyor. Yemeklerin lezzetini oluşturmak için baz alınan bu sebzeler ve aromatikler hemen hemen her tencere yemeğinin temeli kabul ediliyor.

Mire POIX doğrama nedir?


Mire Poix (Mirpua) Doğrama Genellikle et ve sebze sularının yapımında kullanılan bir doğrama şeklidir. Sebzelerin iri parçalar halinde doğranmasıdır. Parçalar, bir yemek kaşığına 3-4 tane gelecek şekilde olmaktadır. Temel soslarda, çorbalarda, patates garnitürlerinde, et yemeklerinde kullanılır.
Standart mirepoix ölçüsü nedir?
Standart mirpua 2.1.1 oranlarındadır. Ölçekler esas alınmalıdır. Standart mirpuaya domates salçası eklenerek pinçage elde edilir. Temel hazırlanışı soğanların hafif yağda kavrulması ve diğer malzemelerin eklenmesi ile hazırlanır.
Batonet doğrama şekli nedir?
Temel kesme şekilleri isimlerinin çoğu Fransız kökenlidir. Batonet (Batonette) sebzeleri çubuk şeklinde doğrama yöntemidir. Garnitür olarak kullanılacak olan havuç patates kereviz gibi sebzeleri doğramak için şefler tarafından kullanılan doğrama tekniği olarak bilinir.

Mire POIX sebze ne demek?


Fransızlarda mire poix sebze grubu havuç, soğan ve kerevizden oluşurken İtalyanlarda soffritto ismini alan bu işlem için soğan, havuç, kereviz, sarımsak ve aromatik baharatlar kullanılır. Almanların suppengrun olarak adlandırdıkları bu teknik, İspanyollarda ise soğan, sarımsak ve domates ile uygulanır.

Matignon doğrama şekli nedir?


Paysanne doğrama şekli rastgele uygulanırsa matignon doğrama adını alır (Gürman, 2003: 73). Kaynak: Güldemir, 2009. Yarım veya bir santimetre kare kesitindeki 4- 6 cm uzunluğunda kare prizmalar şeklinde olan doğramadır (Gürman, 2003: 73).
Garnished Onion nerede kullanılır?
Kullanıldığı yerler; berrak çorbalarda, beyaz soslarda, beyaz etten hazırlanan yemeklerde ve su ürünlerinden hazırlanan yemeklerin hazırlama sularında kullanılır.
 

Tip okumak neden zor?

Telazum ne demek?

  1. Konular

    1. 1.280.274
  2. Mesajlar

    1. 1.677.704
  3. Kullanıcılar

    1. 31.368
  4. Son üye

Geri
Üst Alt