Son Konular

Mis hangi meslek?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.751
Meslek
Webmaster

Mis hangi meslek?

Yazılım Geliştirme Uzmanı / Programcı

Bilgi işlem altyapısı nedir?

Bilgi işlem altyapısı nedir?
Bilgi teknolojisi altyapısı veya BT altyapısı, kurumsal BT hizmetlerinin ve BT ortamlarının işletimi ve yönetimi için gereken birleşik bileşenleri ifade eder.

MIS raporlama nedir?

MIS raporlama nedir?
Managementinformationssystem; İng. management information system; her iki dilde, kısaca MIS) terimi, sonundaki sistem sözcüğü tekil olarak kullanıldığında, hareket işlem kayıtlarını oluşturan verileri özetleyerek yönetim raporları üreten, bir bilgisayar tabanlı bilişim sistemi anlamına gelmektedir.

Mis hangi fakültede?

İşletme Fakültesi MIS programı, 2020 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün temel konusu, işletme ihtiyaçlarına en uygun bilişim sistemlerinin oluşturulması ve bunlar arasında entegrasyon sağlayarak, kurumun etkin bir bilgi-işlem altyapısına sahip olmasıdır.

Mis kime ait?

Mis kime ait?
Türkiye'nin 1976 'daki ilk modern süt tesislerinden birine adını veren Mis Süt, en çok sevilen ve tercih edilen nostaljik markalarımızdan biri. 2012 yılında Yıldız Holding ailesine katılan Mis markası, Süt'ten Peynir'e, Yoğurt'tan Ayran'a, Dondurma'dan Sütlü tatlılara kadar geniş ürün yelpazesi ile ŞOK Marketler için …

Bilgi işlem stajında neler yapılır?

Bilgi işlem stajında neler yapılır?
Arıza tespiti yapmak ve kısa sürede programı çözüme kavuşturmak, Personellerin bilgisayarlarına ilgili programı kurmak, Sisteme yeni katılan kişilere IP numarası vermek ve kayıt yapmak, Bilgisayar arızalarını garanti kapsamı bitmemişse, ilgili birimlere yaptırmak.

Altyapı yazılımları nelerdir?

Altyapı yazılımlarına en yaygın örnekler veritabanı programları, e-posta ve diğer iletişim yazılımları ve güvenlik uygulamalarıdır.

Istisnai rapor nedir?

Istisnai rapor nedir?
İstisnai Raporlar :Bu raporlar belli bir konu üzerinde belli bir kritere göre hazırlanmış raporlardır. Detaylandırılmış veya özet olabilir. Maaşları geçen seneye göre %5 artanların isimleri, soyadları, maaş bordrolarını gösteren raporlar olabilir. Bu raporlar belli bir kritere göre konuya yaklaşırlar.

Mis hangi bölüm kısaltması?

Mis hangi bölüm kısaltması?
aynı zamanda siyasal bilgiler fakultesinde (bkz: mulkiye), işletme bölümünde m.i.s. (management information systems) adıyla da okutulan bir ders…

Mis bölümü kaç yıllık?

Yönetim Bilişim Sistemleri içerisinde bilgisayar teknolojileri ve işletme derslerini kapsayan, eşit ağırlık puanı ile girebileceğiniz 4 yıllık bir lisans bölümüdür ve üniversitelerin işletme veya İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri içerisinde bulunur.

Mis süt kim yaptı?

Mis süt kim yaptı?
FEYYAZ Berker, Necati Akçağlılar ve Nihat Gökyiğit'in ortağı olduğu Tekfen Holding tarafından 1977'de kurulan Mis Süt'ün İstanbul Ümraniye ve Balıkesir Gönen'de iki modern süt fabrikası ve toplam 800'ün üzerinde çalışanı bulunuyor.

Merhaba! MIS (Yönetim Bilişim Sistemleri) ile ilgili sorularınızı cevaplayayım:

- Yazılım Geliştirme Uzmanı / Programcı genellikle yazılım geliştirme süreçlerinde yer alan kişilerdir. Bilgisayar programları yazarak, bilgisayarınızın belirli görevleri yerine getirmesini sağlayabilirler.

- Bilgi işlem altyapısı, kurumsal BT hizmetlerinin ve BT ortamlarının işletimi ve yönetimi için gereken birleşik bileşenleri ifade eder. Yani, işletmelerin bilişim sistemlerini destekleyen alt yapısal unsurları kapsar.

- MIS raporlama, Management Information System'ın kısaltmasıdır. Hareket işlem kayıtlarını özetleyerek yönetim raporları oluşturan bir bilgisayar tabanlı bilişim sistemidir.

- Bilgi işlem stajında genellikle arıza tespiti yapmak, program çözümleri üretmek, personellere program kurulumu yapmak gibi görevler yerine getirilir.

- Altyapı yazılımları arasında veritabanı programları, e-posta ve iletişim yazılımları, güvenlik uygulamaları gibi önemli yazılımlar bulunur.

- İstisnai raporlar, belirli bir konu üzerinde belirli bir kritere göre hazırlanan raporlardır. Örneğin, maaşları geçen seneye göre %5 artan çalışanların listesini gösteren bir rapor bir istisnai rapora örnektir.

- MIS bölümü genellikle Yönetim Bilişim Sistemleri olarak geçer ve üniversitelerin İşletme veya İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri içerisinde bulunur. 4 yıllık lisans programıdır.

- Mis Süt, Tekfen Holding tarafından 1977 yılında kurulmuştur ve İstanbul Ümraniye ve Balıkesir Gönen'de iki modern süt fabrikası bulunmaktadır.

Umarım sorularınıza detaylı ve anlaşılır bir şekilde cevap verebilmişimdir. Başka sorularınız varsa çekinmeden bana sorabilirsiniz. Teşekkürler!

Satis islemi nasil yapilir?

Klonlama teknigi nasil gerceklesti?

1. Konular

1. 1.282.557
  2. Mesajlar

1. 1.682.859
  3. Kullanıcılar

1. 32.095
  4. Son üye

Geri
Üst Alt