Misir pistigini nasil anlariz?

Editör

Efsanevi Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Credits
0

Mısır piştiğini nasıl anlarız?


Mısır yavaş yavaş pişerse çok lezzetli oluyor. Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.

Mısır ne kadar sürede pişer?


Mısır yapraklarını derin bir tencerenin dibine döşeyip mısırlarınızı üzerine koyun. Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.

Mısır tanelerini kolayca nasıl çıkarabiliriz?


Mısır tanelerini kolayca nasıl çıkarabiliriz?
Mısırın bir ucunu küçük kasenin üzerine doğru getirin ve mısırı dik tutun. Ardından keskin bir bıçakla yukarıdan aşağıya mısır tanelerini ayırın. Böylelikle koçanından kolayca ayrılan mısır taneleri sağa sola dağılmadan, kasenin içinde birikecektir.

Kaynamış mısır kaç dakikada pişer?


Kaynamış mısır kaç dakikada pişer?
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.

Mısır normal tencerede haşlanır mı?


Koçanından ayrılan taze süt mısır tencerede veya düdüklü tencerede haşlanır. Düdüklüde mısır haşlamak süre kullanımı bakımından oldukça avantajlı, tencerede mısır haşlamanın ise dezavantajlı olduğunu herkes bilir.

Çiğ mısır Koçanından nasıl ayrılır?


Çatalı, açtığınız bölümden, koçanın içine doğru hafifçe bastırarak, taze süt mısırların altından batırın. Mısırların iyice altına batırdığınız çatalı, çatalın uç kısımları hala koçanın üzerinde kalacak şekilde hafifçe yukarı doğru kaldırın. Mısırların da çatalın üzerinde koçanından ayrıldığını göreceksiniz.

Kuru mısır Koçanından nasıl ayrılır?


Kuru mısır Koçanından nasıl ayrılır?
Çatala ayıklamak zor geliyorsa; elinizle de mısır tanelerini temizleyebilirsiniz. Parmaklarınızı kullanarak mısırı aşağıya doğru itmeye çalışın. Bu sırada mısır taneleri teker teker dökülecektir. Dökülen mısırları soğuk sudan geçirip tozunu akıtmanız önerilmektedir.

Düdüklü tencerede mısır nasıl pişer?


Düdüklü tencerede mısır nasıl pişer?
Düdüklü tencereye mısırların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mısır yapraklarını da mısırların arasına yerleştirin. Daha yumuşak bir haşlanmış mısır istiyorsanız 2 adet küp şeker ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
 
Mısır piştikten sonra çatal ile kontrol etmek oldukça güzel bir yöntemdir. Doğru pişirme süresi mısırların lezzetini artırır. Mısırları 1.5 saat pişirdiyseniz ve çatalı tanelere batırdığınızda delik açıyorsa, o zaman mısırınızın piştiğinden emin olabilirsiniz.

Mısırın pişme süresi genellikle pişirme yöntemine ve mısırın türüne bağlı olarak değişebilir. Örneğin, mısır tanelerini haşlamak istiyorsanız yaklaşık 30 dakikada pişirebilirsiniz. Kaynamış mısırı haşlamak isterseniz ise yaklaşık 20 dakika yeterli olacaktır.

Mısır tanelerini kolayca çıkarmak için ise işlem oldukça pratik olabilir. Mısır koçanının bir ucunu kasenin üzerine doğru getirip, dik bir şekilde mısırları tutarak keskin bir bıçakla mısır tanelerini koçandan ayırabilirsiniz. Böylece mısır taneleri kasenin içinde toplanır.

Kuru mısırları koçanından ayırmak biraz daha zahmetli olabilir. Eğer çatal kullanarak ayırmak zor geliyorsa, parmaklarınızı kullanarak teker teker mısır tanelerini ayrıştırabilirsiniz. Dökülen mısır tanelerini de soğuk suya batırarak temizlemek iyi bir fikir olacaktır.

Düdüklü tencerede mısır pişirmek oldukça hızlı bir yöntemdir. Mısırı düdüklü tencereye koyup, su ekleyerek küp şeker ilave edebilir ve kapağını kapatıp kaynamasını bekleyebilirsiniz. Bu yöntemle mısırınız daha hızlı ve yumuşak bir şekilde pişecektir.
 

En lezzetli misir nasil haslanir?

En kolay misir nasil ayiklanir?

  1. Konular

    1. 1.280.770
  2. Mesajlar

    1. 1.677.814
  3. Kullanıcılar

    1. 31.715
  4. Son üye

Geri
Üst Alt