Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Mısır silajı nasil muhafaza edilir?
Mısır Silajı Silo (Silaj Çukuru) Yönetimi Silajın bozulmaması ve yem değerini kaybetmemesi için, mısır hasadı sonrasında silolama adı verilen 4 aşamalı bir fermantasyon sürecinden geçirilerek sıkıştırılmalı ve saklanmalıdır. Mısır hasat edilir edilmez başlayan silolama ve fermantasyon süreci 2 ila 3 hafta devam eder.Mısır Silajına tuz atılır mi?
Mısır Silajına tuz atılır mi?2-Biçim Metodu; Mısır biçim makinalarının bıçakları keskin ve randımanlı çalışması doğru silaj yapımında önemli rol oynar. Tuz, bakteri faaliyetini engelleyerek fermantasyonu geciktirmekte ve silajın olgunlaşmasını engellemektedir. Bu açıdan silajda tuz kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Mısır silajı neden çürür?
Mısır silajı neden çürür?Mısırı yaşken hasat etmek genelde istenmeyen fermantasyonlara, kötü sonuçlara ve yüksek miktarda besin kayıplarına neden olur. Çok kuru bir şekilde hasat etmek ise silajı paketlere, çukurlara basıp sıkıştırmayı zorlaştırır, böylece içeride oksijen kalmasına neden olarak besin madde kayıplarına ve küflenmeye sebep olur.
Mısır silajı kaç günde açılır?
Olgunlaşma 4-21 gün arasında tamamlanır. Ancak silaj en erken 45 gün sonra açılmalıdır..Çünkü silajlık materyalin içindeki zararlı bakterilerin ölmesi ve yok olması için belli bir süre asitli ortamda kalmaları gerekir. İyi bir silaj 2 sene bozulmadan bekletilebilir.Silaj içine ne katılır?
Silaj içine ne katılır?Arpa, buğday, yulaf, sorgum ve mısır gibi tahıl daneleri kırılarak veya ezilerek 1 ton silajlık materyale 50-100 kg hesabıyla katılır. Peynir suyu tozu, bir ton silaj için 10- 20 kg, melaslı kuru pancar posası da bir ton silaja 25-50 kg hesabıyla katılabilir.
1 ton silaj kaç para?
1 ton silaj kaç para?2021 yılı için mısır silaj fiyatını tonu 420 TL olarak güncellendi, Tüketici çiftçilerimiz mısır silaj ihtiyaçlarını Aksu Antbirlik Genel Müdürlüğü Tesisleri ile Serik Çandır Antbirlik Tesislerinden karşılayabilir. Mısır Silaj sezonu bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.
Tuzun fermantasyona etkisi zayıf olmakla birlikte bakterisit etkiye sahip olması nedeniyle silaja % 1-3 oranında katılabilir. Silo yemlerine kalın öğütülmüş kaya tuzu katılması önerilmektedir.
Silaja tuz atılır mı?
Silaja tuz atılır mı?Özellikle yaygın yapılan hatalardan biri silaja tuz atılmasıdır. Tuz, bakteri faaliyetini engelleyerek fermantasyonu geciktirmekte ve silajın olgunlaşmasını engellemektedir. Bu açıdan silajda tuz kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Mısır silajı zehirler mi?
Mısır silajı zehirler mi?Mısır Silajının (Turşunun) Olgunlaşması Havasız ortamda süt asidi bakterisi dışında kokuşma bakterileri ve tereyağı bakterileri de faaliyet gösterebilir ve bunlar bizler tarafından istenmeyen bakterilerdir. Bu bakteriler sadece alkali ortamda yaşarlar, asitli bir ortam onlar için zehir demektir.