Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Editör

MLA kaynak gosterme nedir?

Editör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
0
Editör

MLA kaynak gösterme nedir?​

MLA Tarzı Metin İçi Kaynak Gösterme: Tek yazar | İki yazar | Üç ve Daha Fazla Yazar. MLA metin içi kaynak gösterme, yazarın soyadıyla birlikte alıntının yapıldığı sayfa numarasının parantez içinde belirtilmesi şeklinde yapılmaktadır.

Uluslararası standartlara bağlı kaynak gösterme yöntemleri nelerdir?​

En yaygın olarak kullanılanlar MLA, APA ve Chicago Manual of Style yöntemleridir.

Gazeteden alıntı nasıl yapılır?​

Gazeteden alıntı nasıl yapılır?
Gazete yazısı ( fıkra, deneme, eleştiri ) SOYAD Ad, “Yazının Başlığı”, Gazetenin Adı, Tarih. AKYOL Taha, “Sosyal Bilim Ödülleri”, Milliyet, 28 Şubat 2005. Diğer Kaynaklar Kişisel WEB sayfası SOYAD Ad, Sayfa Adı ya da Başlığı, Web Adresi, (Son Güncellenme Tarihi/Erişim Tarihi).

MLA formatı ne demek?​

MLA formatı ne demek?
MLA formatı tezinizdeki metin için referans göstermelerde (göndermelerde) ve tezinizin sonundaki kaynakçanızın yazımında uyacağınız kuralları içeren bir formattır. Yani şekilsel kurallardır.

MLA yazım stili nerede kullanılır?​

MLA format genellikle, müzik, tiyatro, felsefe, film ve dillerle ilgili metinlerde kullanılırken APA formatı sosyal bilimlerle ilgili alanlarda sıkça kullanılır. İki format arasındaki farklılıklar aşağıdaki gibi sıralanabilir: Alıntıda tarih yayıncının ardından gelir ve parantez içerisinde değildir.

Makalede gazeteden alıntı nasıl yapılır?​

Yazar Adı Soyadı, “Haber Başlığı”, Gazete Adı (Gün Ay Yıl), Sayfa Aralığı. Alaattin Aktaş, “Faizin düşmesi kimlere yarar?”, Dünya (10 Temmuz 2019), 6. Yazar Soyadı, “Haber Başlığı”, Sayfa Numarası.

MLA yazım kuralları nedir?​

MLA yazım kuralları nedir?
MLA Temel Biçimlendirme Kuralları Metin biçimlendirme: Genellikle 12 punto yazı boyutu tercih edilmektedir. Büyük/küçük harf: Başlıklar için her kelimenin ilk harfi büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Paragraf girintisi: Paragrafların ilk kelimeleri 1,27 cm (1/2 inç) paragraf girintisi olacak şekilde ayarlanmalıdır.

MLA yönteminin özellikleri nelerdir?​

MLA yönteminin özellikleri nelerdir?
MLA: Dil, edebiyat ve sanat alanında yaygın olarak kullanılır. Bu yöntemde, APA yönteminde olduğu gibi kullanılan tüm kaynaklar “Kaynakça” kısmında gösterilir. Bu yöntemde, yazar ve yapıt isimleri öne çıkar. Kaynaklar, yazarların soyadına göre alfabetik olarak sıralanır.

MLA hangi alanlarda kullanılır?​

Anlatısal alıntı nedir?​

Bir veya birden fazla kaynaktaki bilgiyi sentezleme, özetleme veya karşılaştırma yapılabileceğinde, etkili bir yöntemdir. Bu nedenle, doğrudan alıntı yapmak yerine genelde yorumlama kullanılır. Yorumlama yapılırken alıntı yapılan kaynak parantez içinde veya anlatısal olarak verilebilir.

Bir makaleden alıntı nasıl yapılır?​

Bir makaleden alıntı nasıl yapılır?
Alıntılar: Makalede birebir yapılan alıntılar tırnak içinde verilmeli ve alıntının sonunda kaynağı parantez içinde belirtilmelidir. Beş satırdan az alıntılar cümle arasında italik olarak, beş satırdan uzun alıntılar ise sayfanın sağından ve solundan1 cm içeride, blok hâlinde italik olarak verilmelidir.

APA 7 de neler değişti?​

APA 7 de neler değişti?
APA 7 Formatı Yazım Kuralları Basılı bir kitaptan alıntı yaptığınızda yayıncının yerleşim yeri bilgisine referans listesinde artık yer verilmeyecektir. Yirmi ve daha fazla yazara sahip olan eserlerin kaynakçada listelenmesi kuralında güncelleme yapıldı. DOI’lerin biçimlendirilmesiyle ilgili değişikliğe gidildi.

Makaleden alıntı kaynakçada nasıl gösterilir?​

Doğrudan alıntı yapılması durumunda; alıntı metni yazıldıktan sonra, parantez içinde, yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası, virgüllerle ayrılarak yazılır. Tek bir sayfaya gönderme yapıldığında “s.”, birden çok sayfaya gönderme yapılıyorsa “ss.” yazılır.

Tez yazarken makaleden alıntı nasıl yapılır?​

Alıntıları bozmamaya, “olduğu gibi” metninize almaya azami özen göstermelisiniz. Ayrıca kaynakların farklı kısımlarından yapılan alıntılar tek bir alıntıda birleştirilmemelidir. Alıntılar peş peşe dizilmemeli, geçiş ifadeleri ve yorum sözleriyle birbirinden ayrılmalıdır.

MLA sistemi nedir?​

MLA sistemi nedir?
MLA yayın stili, akademik alanda sıkça tercih edilen atıf stillerinden birisidir ve okuyucuların metin içindeki temel referansları algılamalarını ve kaynaklara ulaşmalarını kolaylaştırmayı, akademik yazımda İngilizce dilinin kullanımı ve biçimlendirme kurallarının kullanımında tutarlılığı amaçlamaktadır.

MLA hangi alanlarda tercih edilir?​

MLA hangi alanlarda tercih edilir?
MLA: Dil, edebiyat ve sanat alanında yaygın olarak kullanılır. Bu yöntemde, APA yönteminde olduğu gibi kullanılan tüm kaynaklar “Kaynakça” kısmında gösterilir. Bu yöntemde, yazar ve yapıt isimleri öne çıkar.
 
MLA kaynak gösterme, Modern Language Association tarafından geliştirilen bir atıf stili olup, akademik metinlerde kaynakların doğru bir şekilde belirtilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu atıf stili genellikle dil, edebiyat ve sanat alanlarındaki metinlerde kullanılmaktadır. MLA metin içi kaynak gösterme yöntemi, alıntı yapılan yerde yazarın soyadı ile alıntının yapıldığı sayfa numarasının parantez içinde belirtilmesini gerektirir.

Uluslararası standartlara bağlı kaynak gösterme yöntemleri arasında en yaygın olanlar MLA, APA ve Chicago Manual of Style'dır. Bu yöntemler farklı disiplinler ve alanlar için uygun olan farklı atıf kuralları içermektedir.

Gazeteden alıntı yaparken ise yazarın soyadı, adı, yazının başlığı, gazetenin adı ve tarih bilgileri belirtilmelidir. Benzer şekilde, kişisel web sayfalarından alıntı yaparken de yazarın soyadı, adı, sayfa başlığı veya adı, web adresi ve erişim tarihi gibi bilgiler verilmelidir.

MLA formatı, metin içi atıf göstermelerinin ve kaynakça listesinin yazımında uyulması gereken kuralları içeren bir standarttır. Genellikle tez ve akademik makalelerde kullanılan MLA formatı, belirli bir düzen ve standart sağlayarak kaynakların doğru bir şekilde belirtilmesini sağlar.

MLA formatı genellikle müzik, tiyatro, felsefe, film ve dil gibi alanlarda kullanılmaktadır. APA formatı ise sosyal bilimlerle ilgili alanlarda tercih edilmektedir. Bu iki format arasındaki farklılıkların bazıları alıntılarda tarih sıralaması ve parantez kullanımı gibi detaylarda ortaya çıkmaktadır.

MLA yazım kuralları belirli bir metin biçimlendirme standardını içermektedir. Yazı boyutu, büyük harf kullanımı, paragraf girintisi gibi detaylar MLA yazım kurallarının temelini oluşturur.

MLA atıf yönteminin özellikleri arasında dil, edebiyat ve sanat alanlarında yaygın kullanım, yazar ve yapıt isimlerinin öne çıkması, kaynakların yazar soyadına göre alfabetik olarak sıralanması gibi özellikler bulunmaktadır.

MLA atıf stili, dil, edebiyat ve sanat gibi alanlarda tercih edilmektedir. Yazar ve yapıt isimlerinin ön planda olduğu bu atıf stili, kaynakların düzenli bir şekilde listelenmesini ve okuyucuların gerekli bilgilere kolayca erişmelerini sağlar.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri