Mobil cihazlar için tasarlanmış ve kodlanmış yazılıma ne denir?
Günümüzde hemen hemen herkesin yanına almadan dışarı çıkamadığı smartphone ( akıllı telefon ), tabletler gibi cihazlara özel olarak kodlanmış ve tasarlanmış yazılımlara "Mobil Uygulama" denmektedir.
Native işletim sistemi nedir?
Native mobil uygulama; sadece belirlenen işletim sistemi, cihaz ve yazılımlarda çalışacak şekilde çalışan uygulamalardır. Bu uygulamaları belirlenen işletim sistemleri dışında kullanamazsınız. Native uygulamaların diğer adı yerel uygulama olarak bilinmektedir.
Mobil nedir ne işe yarar?
Mobil nedir ne işe yarar?
Mobil uygulama, akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için özel olarak kodlanmış, tasarlanmış ve uygulamaya dökülmüş kodlardır. Mobil uygulamalar, mobil işletim sistemleri olan Android ve iOS'ta çalışabilecek şekilde kodlanmalıdır.
Cep telefonlarındaki iOS veya Android ne tür bir yazılımdır?
Cep telefonlarındaki iOS veya Android ne tür bir yazılımdır?
Bilindiği gibi Android işletim sistemi Google tarafından, iOS ise Apple tarafından geliştiriliyor. Ancak Android ve Apple arasındaki fark bununla sınırlı kalmıyor. Android, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi sayılırken iOS ise tamamen kapalı olarak işliyor.
Native program nedir?
Native mobil uygulama (yerel mobil uygulama), o platformun tercih edilen programlama dilini ve araçlarını kullanarak özel olarak bir hedef platform için geliştirilmiş bir uygulamadır. iOS için bu, Swift anlamına gelirken; Android için Kotlin veya Java kullanabilirsiniz.
Mobil neye denir?
Günümüzde neredeyse herkesin, yanından ayırmadığı akıllı cihazlara (akıllı telefon ve tablet) kodlanmış ve özel olarak tasarlanmış olan yazılımlara mobil uygulama denir. Mobil uygulamaları kullandığınız akıllı cihazların mobil işletim sistemlerine göre edinebiliyorsunuz.
Mobil uygulaması ne demek?
Mobil uygulaması ne demek?
Akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olarak kodlanmış ve özel tasarlanmış yazılımlara mobil uygulamalar denir. Akıllı telefonların mobil işlem sistemlerine uygun olan mobil aplikasyonlar kullanılabiliyor.
Android tabanlı ne demek?
Android tabanlı ne demek?
Android; Google ve Open Handset Alliance tarafından, mobil cihazlar için geliştirilmekte olan, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemidir. Sistem açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır.