Modemde kablosuz ağ nasıl açılır?
Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşuna basmanıza rağmen WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
Ikinci modem nasıl kurulur?
İnternet Bağlı Modem kablosuz ise ve ikinci modem'de kablosuz İnternet'i dağıtıyor ise birinci modemin Wi-Fi şifresi ile bağlanırsınız veya kablolu olarak bağlantı sağlayabilirsiniz. Eğer birinci Modem'den gelen Kabloyu Wan Port'a bağlarsanız , ikinci modem ayrı bir modem gibi görev yapacaktır.
Kablosuz köprüleme ne işe yarar?
Kablosuz köprüleme ne işe yarar?
Ağ köprüsü iki yada daha fazla ağ bağlantılarını iletişim kurabilmeleri için birbirine bağlayan donanımsal yada yazılımlardır. Küçük ofislerde ve evlerde dosya , resim , veri paylaşımı için kullanılabilir.
WDS özelliği nedir?
WDS anlam olarak Wireless Distribution System (Kablosuz Dağıtım Sistemi) . Temel amacı Wireless Bilgisayar Ağlarında (WiFi Networks) kablolu bağlantıların erişim sağlaması ve ağın kablosuz olarak genişletilmesidir. WDS sisteminde sanıldığının aksine bir cihazdan diğer bir cihaza geçiş sayısı limitli değildir.
Kablosuz ağ ayarları nasıl olmalı?
Adım adım en iyi Wi-Fi ayarı
- Adım: Modem ya da router arayüzüne girmek için tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak giriş sayfasına ulaşın.
- Adım: Wi-Fi (Kablosuz Ağ) bölümüne tıklayın.
- 3. Adım: Benzersiz bir SSID yani Wi-Fi adı belirleyin.
- Adım: SSID gizle seçeneğini pasif halde bırakın.
WDS Köprüsü nedir?
WDS Köprüsü nedir?
Kablolu bağlantıların ve ağın kablosuz olarak genişletilmesidir. Bağlantıların birbiriyle iletişimini sağlarken, bağlantı limiti olmaksızın daha fazla bağlantının iletişimini de destekleyen bir sistemdir. Sistem Bridge(Köprü) WDS ve Repeater(Tekrarlayıcı) WDS olmak üzere 2 şekilde kullanıma uygundur.