Modoratör
Yeni Üye
Modül kavramı nedir?
Soyut cebirde, bir halka üzerindeki modül kavramı, alandaki vektör uzayının genelleştirilmiş gösterimidir. Vektör uzayına benzer bir modül, toplam abelian grubudur. Halkanın ögeleri ile modülün ögeleri arasında tanımlanan çarpım, hem parametreler hem de uygun halka çarpımında dağılımsaldır.
Modül parça nedir?
Modül parça nedir? Parça. Çeşitli birimlerin bir araya gelerek oluşturduğu modüller de bir araya gelerek bütünü oluşturur. Uzay araçlarında özel bir görevi olan ve ana gövdeden ayrılıp gereğinde birleşebilen bölüm ya da kabin.
Modül nedir fizik?
Modül nedir fizik?
Modül (fizik): Fizikte, herhangi bir mekanik özelliği belirten katsayı. Modül (uzay): Uzay biliminde, bir uzay taşıtının bütün yapısı içinde yer alan bağımsız bölüm, parça.
Modül Yapısı nedir?
Modüler yapı, birimlerden oluşan ya da bir diğer deyişle parçalardan oluşan düzene deniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor.
Modül eğitim ne demek?
Modül, parça daha doğrusu makinanın parçası anlamındadır. Modüler Eğitim, eğitilen kişiyi makinenin uyumlu her hangi parçasından biri haline getirir. Ne kadar makine ve makinenin ne kadar parçası varsa o kadar ders vardır. Öğrenci hangi makinenin parçası olacağını kendisi seçer.
Modül ne demek üniversite?
Modül ne demek üniversite?
Bir meslek alanının öğretim programında kendi içinde bir bütün, tek başına öğretilebilir/öğrenilebilir içeriğe sahip olan, kendi alanındaki diğer program birimleriyle bütünleşerek daha geniş mesleki işlevler grubu oluşturma özelliği gösteren, gerektiğinde bir sertifikayla belgelendirilerek istihdam yeterliliği …
Modül nedir yazılım?
Bir modül, belirli bir işlevselliği uygulamak için kod ve verileri içerir. istemcilerin işlevlerine düzgün bir şekilde erişmelerini sağlayan bir arayüze sahiptir. arayüzünü bekleyen başka bir modülle kolayca takılabilir.
Modül tıp ne demek?
Nodül tabir olarak, normal olmayan doku büyümesi demek. Normal olmayan büyüme deyince aklınıza hemen kanser gelmesin. Aslında cildimizdeki benlerde anormal doku büyümesi. Aynı şekilde tiroid bozuklukları olan kişilerde, nodüller sık görülüyor veya memede olan anormal doku büyümeleri de nodül olarak tabir ediliyor.
Modül ev nedir?
Modül ev nedir?
Peki modüler ev tam olarak ne demek? Modüler yapılar parçalardan oluşurlar, belirli parçaların fabrikalarda üretilmesi ve kullanıcının istekleri doğrultusunda birleştirilip farklı mimarilerde evlerin oluşturulmasıyla meydana getirilen evlere modüler ev diyoruz. Başka bir deyişle, prefabrik evler de modüler evlerdir.
Modül eğitimi nedir?
Eğitim Bilimleri modüler ne demek?
Sonuç olarak modüler öğretimi, herhangi bir öğrenme-öğretme sürecinde, içeriğin belirli analizlere dayanılarak kendi içinde küçük bütünler olarak düzenlendiği, bireysel öğrenmeye ve yeterlik geliştirmeye dayalı bir eğitim ortamı oluşturmayı amaçlayan öğretim yaklaşımı olarak tanımlamak mümkündür.