Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Modoratör

Molekuler yapi ne demektir?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Moleküler yapı ne demektir?​

Molekül, birbirine bağlı gruplar halindeki atomların oluşturduğu kimyasal bileşiklerin en küçük temel yapısına verilen addır. Bir molekül aynı iki atomun bağlanması sonucu ya da farklı sayılarda farklı atomların bağlanması sonucu da oluşabilirler. Bir su molekülü 3 atomdan oluşur; iki hidrojen ve bir oksijen.

Hangi maddeler formülle gösterilir?​

Moleküler yapıda olan elementlerde moleküllerin kaç atomdan oluştuğunun belirtilmesi için formüller kullanılır. Örneğin, hidrojen, oksijen, iyot gibi elementlerin molekülleri iki atomludur. En az iki farklı element atomlarının bir araya gelmesiyle oluşan bileşikler de formüllerle gösterilir.

Her bileşik molekül müdür?​

Her bileşik molekül müdür?
Molekül aynı cins atomların oluşturduğu temel yapıtaşlarıdır örneğin, H2, O3 gibi. Bileşikler ise yine oluşan yapının temel halini gösterir ama farklı cins atomlardan oluşur örneğin Fe2O3 yada H2O2 olarak örneklenebilir. Örneğin iyonik bağlar bir molekül içinde olamaz ama bileşik içinde olabilir.

O2 bir bileşik midir?​

O2 bir bileşik midir?
Oksijen atom numarası 8 olan ve O harfi ile simgelenen kimyasal elementtir.

Molekül nedir çeşitleri nelerdir?​

Moleküler bağlar ise, iyonik, metalik ve kovalent olarak isimlendirilir. Moleküller her şeyde var olabilir. Çeşitlerinde ise örneğin su molekülü, ruh molekülü sayılabilir. Moleküller atomların bir araya gelmesiyle oluştuğu için molekül çeşitleri de atomların çeşitliliğini ifade eder.

AS kaç değerlik alır?​

Değerlik elektron sayıları 7’dir.

HF organik mi?​

HF organik mi?
Hidrojen florür, formülü HF olan bir kimyasal bileşiktir. Bu renksiz gaz genellikle, hidroflorik asit gibi sulu çözelti formunda bulunur ve florun başlıca sanayi kaynağıdır. İlaç ve polimer (örneğin teflon) endüstrisinde kullanılan önemli bileşiklerin öncüsüdür.

Iyonik bileşikler molekül müdür?​

Iyonik bileşikler molekül müdür?
İyonik bileşiklerin en bilinen örneği sofra tuzu olarak bilinen sodyum klorürdür (NaCl) . Kovalent bileşiklerin aksine, iyonik bileşiklerin molekülü diye bir şey yoktur.

Moleküler halde bulunan elementler nelerdir?​

Molekül yapılı elementlere hidrojen, azot, kükürt, fosfor, karbon, oksijen, iyot gibi elementler örnek gösterilebilir.
 
Moleküler yapı, atomların bir araya gelerek oluşturduğu en küçük kimyasal yapının adıdır. Bu yapıda, atomlar bir araya gelerek oluşturdukları moleküllerin çeşitli özelliklere sahip olmalarını sağlar. Bir örnek vermek gerekirse, su molekülü (H2O) iki hidrojen atomu ve bir oksijen atomundan oluşur.

Moleküler yapıda olan elementler genellikle formüllerle gösterilir. Örneğin, hidrojen (H2) ve oksijen (O2) gibi elementlerin molekülleri iki atomdan oluşur. Ayrıca, iki farklı elementin bir araya gelerek oluşturduğu bileşikler de formüllerle ifade edilir.

Her bileşik molekül değildir. Molekül, aynı cins atomların bir araya gelerek oluşturduğu yapı taşlarıdır. Örneğin, H2 ve O3 gibi moleküller hep aynı tür atomlardan oluşurken, Fe2O3 veya H2O2 gibi bileşikler farklı cins atomlardan oluşur. İyonik bağlar moleküller içinde oluşmazken, bileşikler içinde olabilir.

O2, bir element olan oksijenin moleküler formülüdür. O2 bir bileşik değil, oksijen gazının moleküler formülünü temsil eder.

Molekül çeşitleri olarak iyonik, metalik ve kovalent bağlar şeklinde sınıflandırılabilir. Moleküller her şeyde bulunabilir ve su, ruh gibi moleküller birer örnektir. Değerlik elektron sayısı AS sayısını ifade eder, AS'in 7'e eşit olduğunu belirtmişsiniz.

HF, hidrojen florür formülüne sahip olan bir kimyasal bileşiktir ve organik değildir. Hidrojen florür gas olarak bulunur ve hidroflorik asit gibi sulu çözelti formunda yaygın olarak kullanılır. Aynı zamanda ilaç ve polimer endüstrisinde de önemli bir bileşiktir.

İyonik bileşiklerin molekülü diye bir kavram yoktur. Örneğin, sodyum klorür (NaCl) gibi iyonik bileşiklerde molekül kavramı kullanılmaz.

Moleküler yapıya sahip olan elementler arasında hidrojen, azot, kükürt, fosfor, karbon, oksijen, iyot gibi elementler bulunmaktadır. Bu elementler, moleküler formda bir araya gelerek çeşitli bileşikleri oluştururlar.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri