Mor marul salatası nasıl yapılır?
Mor lahana salatası hazırlamak için öncelikle lahanayı ince ince doğrayın ve az yağda, kendi suyunda yumuşayıncaya kadar kavurun. Burada lahananızı bıçak ile doğramak yerine patates soyacağı ile de incecik kıyabilirsiniz. Uygun bir kase içerisine yoğurt, mayonez, tuz ve dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştıralım.Mor lahana salatada nasıl kullanılır?
Mor lahana salatada nasıl kullanılır?Suyu çıkan mor lahanaların sularını süzdürün. Eğer turşu olarak kullanacaksanız yıkamadan bir kavanoza alın. Direkt yiyeceksiniz ya da salataya koyacaksınız süzdürebilirsiniz. Çok tuzlu gelmişse yıkayıp süzdürebilirsiniz ve yeniden tatlandırabilirsiniz.
Lokanta usulü mor lahana salatası nasıl yapılır?
Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?- Mor lahanaları derin bir kabın içerisine alın.
- Üzerine tuz ve şeker ekleyip elle iyice yoğurun.
- Suyunu bırakıp yumuşayana kadar lahanalara sirke ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.
- Kavanozlara ağzına kadar doldurup suyunu üzerine ekleyin.
- Servis edin.
Kırmızı lahana mezesi nasıl oluyor?
Kırmızı lahana mezesi nasıl oluyor?Kırmızı lahanayı ince şeritler halinde kıyın. Tuz ile birlikte 3-4 dakika ovun. Sütaş Süzme Yoğurdu, ezilmiş sarımsakları ve doğranmış ceviz içini de kaseye ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız kırmızı lahana mezesini servis tabağına alın ve orta kısmına çukur açıp Sütaş Süzme Yoğurdu yayın.
Mor lahana salataya nasıl eklenir?
Mor lahanayı yıkıyoruz derin bir kaba doğuruyoruz. Üzerine toz şeker, sirke, tuz, limon tuzu veya limon suyunu ekliyoruz, harmanlıyoruz. Biraz rengi değiştiğinde kavanoza dolduruyoruz, dolapta saklıyoruz. İhtiyacımız olduğunda salatalara ekliyoruz.Mor lahana salatasına neler konur?
Mor lahana salatasına neler konur?Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- Çeyrek karalahana.
- 1 adet limon.
- 2 y-emek kaşığı sirke.
- Yarım çay kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5- 6 dal maydanoz.
- 1- 2 dal nane.
- 1 dal yeşil soğan.