<
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Meslek
- Webmaster
Muafiyet talebi ne demek?
Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.
Üstten ders almak için dilekçe nasıl yazılır?
- ÖRNEK : 3.
- (ÜST SINIFTAN DERS ALMA DİLEKÇESİ)
- İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ BAŞKANLIĞINA.
- Bölümünüz ……………… Öğretmenliği …………………….. no'lu öğrencisiyim. Aşağıda kodu/adı yazılı bulunan dersleri üst sınıftan almak istiyorum. Transkriptim ektedir.
- Gereğinin yapılmasını arz ederim. …. / …. /
Muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?
Muafiyet başvurusu eğitim-öğretimin başladığı ilk iki hafta içerisinde yapılır.
Üniversite ders muafiyeti nasıl olur?
Muafiyet için başvurulacak derslerin YÖK tarafından tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınmış olması şarttır. Disiplin suçu nedeniyle uzaklaştırma cezası alan öğrencilerin bu süreler içerisinde, diğer yükseköğretim kurumlarından ders almalarına izin verilmez; alınan dersler geçerli sayılmaz.
Üniversite muafiyet dilekçesi ne zaman verilir?
Muafiyet talebinin, öğrenci tarafından Fakülteye ilk kaydını takip eden on iş günü içinde yapılması gerekir.
Bir dersten muaf olduğumu nasıl anlarım?
Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.
Muafiyet başvuruları, kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır.
Programa Kayıt Olmadan Önce Alınan Dersler. öğrencilerin kayıt yaptırdıktan sonra Ders Muafiyet Dilekçesi, transkript ve ders tanımları ile birlikte kayıtlı oldukları fakülte/yüksekokul/enstitüye başvurarak, muafiyet isteğinde bulunmaları gerekir.