Son Konular

Mucizenin sartlari nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
6.172
Meslek
Webmaster

Mucizenin şartları nelerdir?

Bir olayın mucize sayılabilmesi için şu özellikleri taşıması gerekir.

Dinde mucize var mı?

İslam'da. Mucize, İslami literatürde sadece peygamberlere atfedilen olağanüstü hallere denir. Bir peygamberin, vahiy gelmeden yani peygamber olarak görevlendirilmeden önce, ileride peygamber olacağını gösteren, buna delil olan olağanüstü olaylara ise irhas denir. Peygamberimizin yüzlerce mucizesi olduğu anlatılıyor.
Peygamber efendimizin mucizeleri var mıdır?
Hz.Peygamberimiz bir hadislerinde "hiçbir peygamber yoktur ki, onlara kendi zamanlarındaki insanların inandıkları bir mucize verilmemiş olsun. Bana mucize olarak verilen ise Allah'ın bana vahyettiği Kur'an-ı Kerimdir." 2) Ayın yarılması mucizesi (Ay'ın İkiye Bölünmesi):
Akli mucizeler nelerdir?
Akli mucizeler ise insanların akıl ve idraklerine hitap eden, onları düşünme ve gerçekleri kavramaya sevk eden ve bu şekilde peygamberliğin doğruluğunu kanıtlayan en güçlü delillerdir. Kelam kaynaklarında, hissî mucizenin dışındaki bütün de- lil ve alametlere genel olarak akli mucize denilir.

Peygamber efendimiz en buyuk mucizesi nedir?

Peygamber Efendimiz de Kur'an'ın en büyük mucize olduğunu bir hadisinde şöyle ifade etmişti: "Bütün peygamberlere, kendi dönemlerinde yaşayan insanların iman edeceği birtakım mucizeler verilmiştir. Hiç şüphesiz bana ihsan edilen en büyük mucize, Allah'ın bana vahyettiği Kur'an'dır."

Kuranda mucize kavramı geçiyor mu?

Kur'an'da doğrudan Muhammed'in şahsına izafe edilen bir mucize bulunmamakta, ancak bazı ayetlerin yorumu ve hadislerden kaynaklanan mucizeler bulunmaktadır. Örneğin Ay'ın ikiye bölünmesi, İsra ve Miraç, Bedir Savaşı'nda meleklerin yardıma gönderilmesi vb.
Dinimizde mucize ne anlama gelir?
Mucize nedir? Mucize, peygamber olan kişinin, akılların alamayacağı olayı Allah'ın kudreti ile göstermeyi başarmasıdır. Bir Olayın Mucize Olabilmesinin Şartları İslam dininde Bir peygamberin peygamberliğini ispat, ancak hiç şüphe taşımayan kesin bir delille mümkün olabilir.
Mucize nedir ve örnek?
İnsanların yapamayacakları, peygamberlik iddiası ortaya süren zattan adetin hilafına ve tabiat kanunlarının aksine olarak ve meydan okuma stili ile zuhur eden mükemmel olay anlamına gelmektedir. Mucize kavramına bir örnek verecek olursak; Hz. Musa'nın (a.s) asası ile iki nehri ortadan ikiye ayırması gibi.

Bhagavad Gita ne zaman yazildi?

Alastor Moody neden oldu?

1. Konular

1. 1.282.729
  2. Mesajlar

1. 1.683.413
  3. Kullanıcılar

1. 32.145
  4. Son üye

Geri
Üst Alt