Son Konular

Mufettislik icin yas siniri var mi?

Modoratör

New member
Credits
0

Müfettişlik için yaş sınırı var mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği'nin "Yazılı sınava katılacaklarda aranacak şartlar" başlıklı 8. maddesinde Eğitim Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacaklarda 35 yaş şartı ve öğretmenlikte 8 yıl hizmet süresi şartı bulunmaktadır.

Müfettiş ne kadar maaş alıyor?​

Müfettiş olarak atanması halinde aylık maaş 2022 itibariyle 16 bin lirayı geçiyor. Kıdemli müfettişlerin maaşı ise yaklaşık 19 bin lira.

Inceleme teftişi nedir?​

Inceleme teftişi nedir?
MADDE 46 – (1) İnceleme, programlı teftiş dışında çalışma mevzuatı ile ilgili talep üzerine veya Kurula intikal ettirilen evraklardan teftiş hizmetiyle bağdaşır nitelikte olanların teftiş programına alınması sonucu işyerlerinde gerçekleştirilen teftişlerdir.

Teftiş nasıl olunur?​

Nasıl İş Müfettişi Olunur?
- 35 yaşını doldurmamış olmak,
- İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına giriş yapmak,
- Sınav sonrası İş Müfettişi Yardımcısı olarak göreve başlamak,
- 3 yıl yardımcı olarak çalışmak,
- Çalışma notları ortalaması en az 70 olmak,
- Yeterlilik sınavına girmek ve yazılı/sözlü sınavdan geçmek.

2022 müfettişlik sınavı ne zaman?​

Çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak yazılı sınav, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00'da Ankara'da tek oturum hâlinde yapılacak ve sonuçlar 8 Temmuz 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek.

MEB müfettişlik sınavına 2022 Kimler Girebilir?​

MEB müfettişlik sınavına 2022 Kimler Girebilir?
Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.
Müfettiş olmak için hangi bölüm okunmalı?​
Nasıl Banka Müfettişi Olunur? Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Vergi müfettişi olmak için kpss'den kaç puan almak gerekir?​
Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.

Iş müfettişi ne kadar maaş alır?​

Iş müfettişi ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Kıdemli Müfettiş | 13.430 | 18.720
Müfettiş Yardımcısı | 6.870 | 10.410

Ankara Çalışma Bakanlığı Baş iş müfettişi kimdir?​

HÜSEYİN ACAR – Baş İş Müfettişi – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı | LinkedIn.

Müfettiş olmak için ne okumak gerekir?​

Banka müfettişi olmak için üniversitelerin, dört yıllık eğitim veren Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Özel bankalarda çalışabilmek için başvurulan kurum tarafından düzenlenen yazılı sınav ve sözlü mülakata girmek gerekmektedir.

Kimler müfettiş olabilir?​

Kimler müfettiş olabilir?
Yarışma sınavına, öğretmen unvanını elde edenler ile en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar …

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlik sınavı ne zaman?​

Yazılı sınav çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak. Yazılı Sınav Ankara'da, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00'da tek oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Yazılı sınav sonuçları 8 Temmuz 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

MEB müfettişlik sınavına kimler girebilir?​

MEB müfettişlik sınavı ne zaman 2022?​

MEB müfettişlik sınavı ne zaman 2022?
a) Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00'da Ankara'da merkezî sistemle tek oturum hâlinde yapılacak ve 120 dakika sürecektir. Sınavda 100 adet sorudan oluşan A-B soru kitapçığı kullanılacaktır.

Evet, müfettişlik için belirli yaş sınırları vardır.
Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği'ne göre Eğitim Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacaklarda 35 yaş şartı bulunmaktadır. Öğretmenlikte en az 8 yıl hizmet süresi gerekmektedir.

Müfettiş olarak atanması halinde maaş durumuna gelince, 2022 itibariyle bir müfettişin aylık maaşı 16 bin lirayı geçmektedir. Kıdemli müfettişlerin maaşı ise yaklaşık 19 bin lira civarındadır.

Müfettiş olmak için genelde belirli bir süre yardımcı olarak çalışma ve sınavlardan geçme gibi adımlar gerekmektedir. Örneğin, İş Müfettişi olmak isteyenlerin 35 yaşını doldurmamış olmaları, İş Müfettişi Yardımcılığı sınavına girmeleri, sınavı başarıyla geçtikten sonra yardımcı olarak göreve başlamaları, 3 yıl yardımcı olarak çalışmaları, çalışma notlarının ortalamasının en az 70 olması ve yeterlilik sınavından geçmeleri gerekmektedir.

Öğretmenlik deneyimi olan ve en az 8 yıl öğretmenlik geçmişi olan 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler ve yöneticiler, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlik sınavına başvurabilirler.

Müfettiş olmak için hangi bölümlerin okunabileceği konusuna gelirsek, banka müfettişi olmak isteyenler genellikle Bankacılık, Matematik, Maliye, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi alırlar.

Son olarak, müfettişlik sınavlarına girebilmek için belirli puan şartları da bulunmaktadır. Örneğin, vergi müfettişi olmak isteyen adayların KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Kredi karti limit artisi ne kadar surer?

Klima dis unitesi yikanir mi?

1. Konular

1. 1.260.959
  2. Mesajlar

1. 1.658.362
  3. Kullanıcılar

1. 31.210
  4. Son üye

Geri
Üst Alt