Editör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Muhallebi buzlukta saklanır mi?
Muhallebi ve muhallebi içeren (kek, pasta gibi) gıdaları da muhallebi dondurulup çözdürüldüğünde kıvamından çok şey kaybettiği için dondurarak saklamamakta fayda var. Poğaça, kek, kurabiye, çörek, börek, katmer, vs. gibi tüm hamur işlerini dondurarak 6 aya kadar saklayabilirsiniz.Muhallebi buzlukta nasıl saklanır?
Sütlü ya da şerbetli olması fark etmeksinizin, buzluğa kaldrıcağınız her tatlıyı mutlaka hava almayan ve içinde hava kalmayan kaplarda , kilitli poşetlerde ya da buzdolabı poşetlerinde muhafaza etmelisiniz.Tatlılar buzdolabında saklanır mı?
Tatlılar buzdolabında saklanır mı?Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Muhallebili pasta buzlukta saklanır mı?
İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz. Kuru pastalar için bu süre bir miktar daha uzayabilir. Ancak kremalı kek ve pastaların derin dondurucudaki ömrü 3 aydan daha kısa olacaktır.Nişasta ile sütlü tatlı nasıl yapılır?
Muhallebi Tarifi Hazırlanması:- Bir tencerede; nişasta süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır.
- Göz göz olmaya başlayınca içerisine margarin atılır.
- Ocaktan alınarak vanilya eklenir topaklanma olması halinde mikserle karıştırılır.
- Kaselere dökülür ve üzerine isteğe göre tarçın, ceviz serpilerek servise hazır olur.
Buğday nişastası ile muhallebi yapılır mı?
Buğday nişastası ile muhallebi yapılır mı?Muhallebi Tarifi Malzemeleri: 4 bardak süt. 1 su bardağı şeker. 1 yemek kaşığı margarin. 1 çay bardağı buğday nişastası