- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,787
- Tepkime puanı
- 44
Muhallebi tozu nedir?
Süt tozu, un, yumurta gibi malzemeleri kurutarak hazırlanan toz muhallebiler, klasik lezzet sunarken damla sakızlı ürünler yoğun sakız tadı vadeder. Kolay bir şekilde hazırlanan ürün çeşitleri, sütle pişirilerek servise hazır hale gelir.Muhallebiye toz krema konur mu?
Çırpma işlemi bittikten sonra çok amaçlı muhallebimiz hazır. Afiyet olsun tarifimi mutlaka deneyin defterinize de eklemeyi unutmayın. NOT:süt kreması kullanırsanız Toz krem şantiyi kullanmayın ikisinden birini seçip kullanıyoruz. KESİNLİKLE 2 ‘sini bir arada kullanmayın.Muhallebinin üstüne ne gider?
Muhallebinin üstüne ne gider?Sütü, unu, yağı, şekeri de ekleyip muhallebisi yapıyoruz. Muhallebi kıvamına gelip koyulaşınca damla sakızını ilave edip 1 -2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırıp tarçınla süsleyip servis yapabiliriz.
Muhallebi koyu olursa ne yapılır?
Bazen de muhallebiniz inanılmaz koyu bir hale gelir. Neredeyse kek kıvamında olan bu muhallebiyi açmanın yolu ise içerisine su ya da süt eklemek ve bunu yedirerek kıvamının açılmasını sağlamak. Muhallebinizi yeniden ocağa alın ve karıştırarak eski ısısına gelmesini sağlayın.Custard Powder ne demek?
Süt, yumurta ve şekerle hazırlanan ve pastacılıkta kullanılan katkı maddesi.Muhallebi icin hangi krema kullanılır?
Muhallebi icin hangi krema kullanılır?1 paket sıvı krema (200 ml)
Muhallebinin içine sıvı krema konur mu?
Süt, şeker ve elenmiş un bir tencereye alınıp orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. İyice katılaşınca vanilya eklenir, karıştırılır, ocaktan alınır. Daha sonra krema eklenerek yaklaşık 10 dk. mikserle çırpılır. Servis yapacağınız kaselere boşaltılır.Damla sakızı Muhallebiye ne zaman konur?
Muhallebi kıvamına gelip koyulaşınca damla sakızını ilave edip 1 -2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırıp tarçınla süsleyip servis yapabiliriz.Muhallebi neden katı olur?
Muhallebi neden katı olur?Nişastanın tamamen dibe çökmesini beklememizin sebebi sütün ya da suyun içerisine doğrudan ilave edildiğinde tortu olma riskinin önüne geçmek. Tortu olursa muhallebiniz pürüzsüz bir kıvamda olmayacaktır. Nişastalı karışımı hazırlarken ara ara muhallebinizi karıştırmayı ihmal etmeyin.