<
haberci
Meraklı Üye
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yeniden CHP'ye dönüş yaptı. Muharrem İnce'nin CHP'ye geçişiyle ilgili detaylar merak konusu oldu.
Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'ni kurmasının ardından attığı adım, CHP'ye geri dönüş şeklinde gerçekleşti. Son olarak, Ince'nin CHP TBMM Grup Toplantısı'na katılmasıyla yeniden CHP saflarına katıldığı duyuruldu.
Özel bir açıklama yaparak, "Çağrımıza yanıt veren ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz. 47 yıl sonra Türkiye'de birinci parti olmayı başardık. Ancak partimiz, iktidarın baskısı altında. Bazı arkadaşlarımız, haksız yere cezaevlerinde tutulmakta. Geçen hafta birlikte çalıştığımız yol arkadaşımızı ziyaret ettim ve onu partimizin en yaşlı üyesi yapmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.
Memleket Partisi'nin kapanıp kapanmadığı ise merak konusu oldu. Muharrem İnce'nin CHP'ye geçiş sürecinde, Memleket Partisi Parti Meclisi toplantısını yönetti ve partinin feshedilme kararı alındı. Temmuz ayında yapılacak olağanüstü kurultay ile Memleket Partisi'nin kendi kendini feshedeceği belirtildi.