haberci
Efsanevi Üye

Muharrem İnce, Memleket Partisi'ni kurduktan sonra CHP'ye geri döndü
Memleket Partisi'nin kurucusu ve Genel Başkanı olan Muharrem İnce, 4,5 yılın ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü. CHP'nin TBMM'deki grup toplantısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katılan İnce, uzun bir aradan sonra CHP rozeti takması beklenen Özgür Özel ile birlikte salona girdi.
Özgür Özel, "Muharrem İnce'ye rozet takmam lazım ama onun rozeti zaten doğduğundan beri anlına takılı" dedi.
Muharrem İnce ise kürsüde yaptığı konuşmada, "Bugün buraya kibirle, düşmanlıkla ya da kişisel hesaplarla gelmedim. Buraya samimi bir davetle geldim. Ayrılıklar bazen kırgınlıktan bazen de umudu farklı yollarda aramaktan olur. Benim buraya gelişim bir geri dönüş değil, kucaklaşma ve hasret gidermedir" şeklinde konuştu.
Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayıydı
Muharrem İnce, 2014 ve 2018 yıllarında CHP genel başkanlığı için aday oldu ve 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak yarıştı. Ancak aynı yıl partisindeki rahatsızlıkları dile getirerek 4 Eylül 2020'de Memleket Hareketi'ni başlattı. İnce, 8 Şubat 2021'de CHP'den istifa etti ve 17 Mayıs 2021'de Memleket Partisi'ni kurdu.
Siyasi kariyerine CHP Yalova İl Başkanı olarak başlayan Muharrem İnce, 2002-2018 yılları arasında Yalova Milletvekilliği yaptı. Ayrıca, 2010-2014 yılları arasında CHP TBMM Grup Başkanvekilliği görevini üstlendi. - ANKARA