Modoratör
Yeni Üye
Muhasebe Denetimi ihtiyacının başlıca nedenleri nelerdir?
Muhasebe denetiminin temel amacı ise hazırlanmış olan mali tabloların genel kabul görmüş muhasebe standartlarına uygun olup olmadığını tespit etmek, mali tablolar hakkında rapor vermek, hata ve hileleri ortaya çıkarmak ve oluşabilecek hata ve hileleri önlemektir.
Muhasebe bilgi sistemi ilkeleri nelerdir?
Muhasebe bilgi sistemi ilkeleri nelerdir?
Araştırmada, muhasebe bilgi sisteminin raporlama ilkesi, örgüt yapısı ilkesi, açıklık ve anlaşılabilirlik ilkesi ve veri biriktirme ve işleme ilkesi ile kurumsal yönetim anlayışı ilkeleri arasında istatistiki olarak pozitif yönlü güçlü bir ilişki tespit edilmiştir.
Muhasebe işletmenin dilidir ne anlama gelir?
Muhasebe işletmenin dilidir ne anlama gelir?
Muhasebe günümüzde ticaretin muhasebe bilgi sistemi işletmenin dilidir. Bir diğer ifadeyle muhasebe işletmenin penceresi olarak işletme içinden, dışını, işletme dışından içinin görülmesini ve anlaşılmasını sağlamaktadır.
3 kasa hesabının denetiminde denetçinin amacı nedir?
Denetçinin asıl amacı (a) mali tablolarla ilgili bir görüşe ulaşmaktır. Ancak bu temel görevinin yanında denetim çalışmalarından, beklenen ikinci derecede önemli amaçlar da olabilir. Bunlardan biri de hata ve hileleri ortaya çıkarmaktır.
Muhasebe bilgi sistemi içinde bulunması gereken unsurlar nelerdir?
Muhasebe bilgi sistemi içinde bulunması gereken unsurlar nelerdir?
Muhasebe Bilgi Sistemi Ana Bileşenleri
- Faturalar,
- Üretim Bilgileri,
- Cari Bilgiler,
- Çek-Senet Bilgileri,
- Banka Ekstreleri,
- İnsan Kaynakları Bilgileridir.
Muhasebe işlemleri nedir?
Muhasebe işlemleri nedir?
Muhasebenin Temel İşlemleri Nelerdir?
- Cari (Müşteri & Tedarikçi) Hesabı Takibi. İşletmenin birlikte çalıştığı müşterileri ya da tedarikçileri takip edilir.
- Fatura/İrsaliye İşlemleri.
- Stok (Ürünler & Hizmetler) Giriş/Çıkış Takibi.
- Çek/Senet Takibi.
- Banka Hesabı Takibi.
- Kasa Hesabı Takibi.
İşletme ne demek?
İşletme; kâr amaçlı kurumların kuruluşu, finansmanı, üretim araçlarının sağlanması, üretilen mal ve hizmetlerin pazarlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi ve finansal olaylarının izlenmesini inceleyen bir sosyal bilimdir.