Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Editör

Mum fitili yanmasi fiziksel mi kimyasal mi?

Editör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 36
Çözümler 0
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
36
Editör

Mum fitili yanması fiziksel mi kimyasal mı?​

Öğrencilerin mumun kimyasal değişime uğramasından anladıkları ise, fitilin yanması sonucu oluşan kimyasal değişimdir.

Mumu ısıtmak kimyasal mı?​

“Maddenin iç yapısında meydana gelen değişmelere “kimyasal değişme” denir. Kağıdın yanması, mumun yanması, demirin paslanması, elektroliz, hamurun mayalanması gibi” (Yetkin, Gülbay ve Çetin, 2006, 2).

Muzun kararması fiziksel mi kimyasal mı?​

Muzun kararması fiziksel mi kimyasal mı?
Birçok meyvenin ve sebzenin zamanla renginin koyulaşmasının nedeni, içerdikleri fenol bileşiklerinin kimyasal yapısında enzimlerin (özellikle polifenol oksidaz enziminin) etkisiyle ortaya çıkan değişimlerdir.

Mumun erimesi fiziksel mi kimyasal mı?​

3 gün önceMumun Erimesi Hal Değişimi midir ve Yanması İle Farkı Nedir? Mumun erimesi olayı fiziksel bir değişim olarak ifade edilmektedir. Çünkü katı halde olan bir madde eriyerek sıvı hale geçmektedir. Mumun yanması olayı ise kimyasal bir değişim olmaktadır.

Isınan suyun buharlaşması fiziksel mi kimyasal mı?​

Suyun kaynaması veya buharlaşması maddenin kimyasal yapısını değiştirmemektedir. Sadece su moleküllerinin fiziksel özelliklerinde değişim meydana gelmektedir. Bu nedenle suyun buharlaşması veya donması fiziksel değişim olmaktadır.

Balın Şekerlenmesi fiziksel mi kimyasal mı?​

Balın Şekerlenmesi fiziksel mi kimyasal mı?
BALIN KRİSTALİZASYONU (ŞEKERLENMESİ) DOĞAL BİR FİZİKSEL OLAYDIR.
Muz neden kararır?​
Muz yüksek sıcaklıkta daha çabuk kararır. Muz hızlı olgunlaşırsa, daha çabuk kararır. Daha hızlı olgunlaşmasını önlemek için muzu çok sıcak alanda saklamamanız gerekir. Muzları serin tutmak daha uzun süre sarı renginde kalmalarını sağlar. Muzu doğru sıcaklıkta saklamalısınız.
Erime kimyasal mı?​
Buzun erimesi fiziksel değişimdir.

Eritmek fiziksel mi kimyasal mı?​

Eritmek fiziksel mi kimyasal mı?
Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez. Kağıdın yırtılması,tebeşirin kırılması,mumun erimesi. kalemin kırılması, suyun buza dönüşmesi, çözünme olayı gibi değişiklikler fiziksel değişime örnektir. Fiziksel değişimin geri dönüşümü vardır. Tüm hal değişimleri fizikseldir.

Naftalinin Süblimleşmesi sırasında kimyasal yapısı değişir mi?​

*Naftalinin süblimleşmesi: Fiziksel. *Soyulan elmanın kararması: Kimyasal.
 
Mum fitili yanması konusunda, fitilin yanması olayının kimyasal bir değişim olduğunu belirtmek mümkündür. Fitil yanmaya başladığında havadaki oksijenle reaksiyona girer ve ısınarak yanma süreci gerçekleşir. Bu durumda, kimyasal bir değişim meydana gelir ve yeni maddeler oluşur.

Mumun ısıtılmasının ise genellikle fiziksel bir olay olduğunu söyleyebiliriz. Maddeler ısıtıldığında genellikle sadece hal değiştirirler ve kimyasal yapısında kalıcı bir değişiklik olmaz. Ancak, bazı durumlarda yüksek sıcaklık ve basınç altında kimyasal değişimler de meydana gelebilir.

Muzun kararması ise genellikle kimyasal bir değişimdir. Muzdaki fenol bileşiklerinin enzimlerin etkisiyle oksitlenmesi sonucu renk değişikliği oluşur. Bu durumda, muzun dışında yeni bileşikler oluşur ve kimyasal bir reaksiyon gerçekleşir.

Mumun erimesi fiziksel bir değişim olarak kabul edilir çünkü mum katı haldeyken ısıtıldığında erir ve sıvı hale geçer. Ancak, mumun yanması kimyasal bir değişimdir çünkü yanma sürecinde yeni maddeler oluşur.

Isınan suyun buharlaşması da genellikle fiziksel bir değişimdir. Su molekülleri sadece faz değiştirir ve kimyasal yapısında kalıcı bir değişiklik olmaz.

Balın şekerlenmesi de doğal bir fiziksel olaydır. Balın içinde bulunan şeker kristalleri sıvıdan ayrılır ve bal katılaşır, ancak bu durum doğal bir fiziksel süreçtir ve balın kimyasal yapısında kalıcı bir değişiklik olmaz.

Naftalinin süblimleşmesi de bir fiziksel değişimdir. Bu durumda, naftalin katı halden doğrudan gaz haline geçer ve tekrar katı hale dönüşürken kimyasal yapısında bir değişiklik olmaz. Soyulan elmanın kararması ise kimyasal bir süreçtir çünkü meyve dokusundaki bileşenlerin oksidasyonu sonucu renk değişikliği meydana gelir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri