Modoratör
Efsanevi Üye
Murt likörü nasıl yapılır?
Murt Likörü "Sonbaharda meyveler toplanır. 2,5 litre alkol 2,5 kg murta 300 gr. şeker. 1 litre alkole 1 litre su ölçüsüyle hazırlanır. 40-45 gün beklendikten sonra süzülüp şişelenir."
Alkollü vişne likörü nasıl yapılır?
Alkollü vişne likörü nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Vişne, şeker ve tarçını kat kat döşeyerek kavanoza diziyorsunuz.
- Bir hafta boyunca ağzı kapalı şekilde arada çalkalayarak bu karışımı güneşte bekletiyorsunuz.
- Bir haftanın sonunda konyağı da üzerine ilave edip ağzını kapatıyor ve 3 ay karanlık bir yerde bekletiyorsunuz.
Incir likörü nasıl yapılır?
Hazırlanışı:
- İncirleri ortadan ikiye bölün, kavanoza bir sıra yerleştirin.
- Meyvelerin üzerini tamamen örtecek kadar votka ekleyin, kapağını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında, iki üç günde bir kavanozu hafifçe çalkalayarak (şekerin erimesi için) 4 hafta bekletin.
Tia Maria nasıl içilir?
Tia Maria nasıl içilir?
süt ve bol buz ile karıştırılınca nefis olan likör. bu çok sade diyorsanız; ince uzun bir bardağı buzla doldurun. bardağın 3/4'ünü az votka, muz likörü ve tia maria ile doldurun (hangi tadın yoğun olmasını arzu ediyorsanız onu fazla koyun).
Vişne Likörüne ne kadar votka konur?
2 ay sonra önce vişnelerin suyunu süzün, taneleri de hafifçe bastırarak içindeki suyunu süzerek alın. Son olarak çok ince bir süzgeçten geçirip büyükçe bir cam sürahiye alın. İçine önce 1 çay bardağı konyak (ya da votka) ilave edin.
Vişnede alkol var mı?
Vişnede alkol var mı?
Şekerpancarı şeker elde edildikten sonra kalanlarıyla alkole dönüştürülüyor. Aynı şekilde vişne veya kayısı likörü de meyvelerin kaba koyularak ağzının kapatılmasıyla elde ediliyor. Dolayısıylameyveyi yiyerek içimizde alkolmeydana gelmesi söz konusu olamaz.
Kuru incir likörü nasıl yapılır?
Incir şarabı nasıl yapılır?
Incir şarabı nasıl yapılır?
İncir şarabı yapmak çok basit: İncirlerin doğranması, uygun bir kaba aktarılması, maya ile mayalanması, yeteri kadar ılık (asla sıcak olmayan) su ve iyice karıştırılması gerekir. Bir gün sonra çok yoğun bir bezden sıkmadan süzün.
Tia Maria nasıl yapılır?
bardağın 3/4'ünü az votka, muz likörü ve tia maria ile doldurun (hangi tadın yoğun olmasını arzu ediyorsanız onu fazla koyun). üzerine yavaşca süt ekleyin (tia maria'lı karışım ile süt birbirine karışmaz ve altı kahverengi üstü beyaz olan bir kokteyl ortaya çıkar). içmeden evvel iyicene karıştırın.