<
Editör
Yeni Üye
Muslümanlar neden domuz eti yemez?
İslamiyet'e göre domuz etinin haram olmasının nedenlerinden biri insan sağlığına zarar vermesidir. Bu durumla ilgili birçok hadis ve ayet yer aldığı için, Müslümanlar da bu hadis ve ayetlere göre hareket ettiğinden dolayı domuz etinin yenmesinin haram olduğu tarih boyunca bilinen bir gerçektir.
Türkiye'de at eti satılıyor mu?
AB uyum yasaları kapsamında yürürlüğe giren Hayvan Sağlığı Zabıtası Yasası'yla artık özel mezbahalarda at kesilebilecek, at etinden elde edilen ürünler satılabilecek.
Domuz eti neden yemez?
Bilindiği gibi sadece Müslümanlar değil, Yahudiler de domuz eti yemiyor. Gerek Kuran-ı Kerim gerekse Tevrat/Ahd-i Atik, çift tırnaklı ve geviş getiren hayvanların yenileceğini belirtir. Bakara Suresi ve Levililer (117) çift tırnaklı olmasına rağmen geviş getiremediği için domuz etinin yenilmesini haram kılmıştır.
Türkiye'de at eti yasak mı?
Türkiye'de at eti yasak mı?
Türk Gıda Mevzuatı et ve et ürünleri tebliğine göre mevzuatta atın kasaplık hayvan tanımında yer aldığını belirten Durmuş, "Ülkemizde at etinin tüketimi ile ilgili olarak herhangi bir yasak mevcut değildir.
Domuz eti yemek ve sağlığa olan etkileri nelerdir?
Domuz eti yemek ve sağlığa olan etkileri nelerdir?
Yazı dizisi içindeki ilerleyişinizi kaydetmek için giriş yapın veya kayıt olun. Domuz eti yemek ve sağlığa olan etkileri, uzun bir süredir ülkemizde ve genel olarak birçok ülkede süregelen bir tartışmadır. Bu konuda çok iddia ileri sürülmüş, çok kavgalar yaşanmıştır. Peki ya bilimsel araştırmalar bu konuda neler söylüyor? Gerçek nedir?
Domuz eti, evcil domuzdan elde edilen bir etdir.?
Domuz eti, tanı m olarak, özellikle evcil domuzdan ( Sus domesticus) elde edilen etin genel adıdır ve günümüzde birçok ülkede ciddi miktarlarda tüketilmektedir. Dünya çapında değerlendirildiğinde, en çok tüketilen et türleri arasında yer almaktadır.
. . Domuz tüketimi ne kadar yüksek?
Domuz, genellikle yan ürün olarak yemeklerde yer aldığı için (ana yemek olarak sunulmadığı, biftek ve tavukla beraber servis edildiği için) tüketim oranları göreceli olarak düşüktür. Burada, etlerin kesimi ve pişirilmesiyle ilgili teknik detaylara ve aşçılık ile ilişkili konulara pek fazla girmeyeceğiz.
Ne kadar eski bir evcil domuz var?
Evcil domuzun, yapay seçilim aracılığıyla vahşi domuz olarak bilinen Sus scrofa türünden evrim i günümüzden 13.000 ila 12.700 yıl öncesine kadar gitmektedir. Bu domuzlardan elde edilen et, genellikle pişirilerek yenmektedir; ancak farklı kültürlerde pişirilmeden ya da az pişirilerek yendiğine de rastlanmaktadır.