S
SoruCevap
Guest
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Atatürk, eğitim hayatına Selanik'te başlamıştır. İstanbul'da bulunan Mekteb-i Sultani'yi tamamladıktan sonra Harbiye Mektebi'ne devam etmiştir. İstanbul'da aldığı eğitimin ardından Şam'da bulunan Harp Akademisi'ne katılmıştır. Daha sonra Berlin'de bulunan Kruşchev Harp Akademisi'nde eğitim görmüştür. Atatürk, İstanbul'da bulunan Mekteb-i Mülkiye'ye devam ederek hukuk eğitimi almıştır. Eğitim hayatı boyunca farklı şehirlerde bulunan okullarda eğitim görmüştür.
İçindekiler
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
[h3][/h3]
Atatürk İstanbul Mekteb-i İdadisi'nde okumuştur.
Mustafa Kemal İstanbul'da Fransızca öğrenmiştir.
Atatürk İstanbul'da Jön Türkler ile tanışmıştır.
Mustafa Kemal İstanbul'da askeri eğitim almıştır.
Atatürk İstanbul'da İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne katılmıştır.
İçindekiler
[h3][/h3]
Mustafa Kemal Atatürk Hangi Şehirlerde Eğitim Görmüştür?
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanıdır. Eğitim hayatı boyunca birçok şehirde eğitim görmüştür. İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim aldığı şehirler:[h3][/h3]
1. Selanik
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında Selanik'te doğmuştur. Bu şehirde ilk öğrenimine başlamış ve Mülkiye Rüştiyesi'ni tamamlamıştır.[h3][/h3]
2. Manastır
[h3][/h3]Atatürk, 1893 yılında Manastır Askeri İdadisi'ne kaydolmuştur. Burada askeri eğitim almıştır.[h3][/h3]
3. İstanbul
[h3][/h3]Atatürk, 1899 yılında Harp Okulu'na girmek için İstanbul'a gelmiştir. Harp Okulu'nda eğitim alırken, aynı zamanda Fransızca öğrenmiştir.[h3][/h3]
4. Şam
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1906 yılında Şam'a tayin edilmiştir. Burada 5. Ordu'ya bağlı olarak görev yapmıştır.[h3][/h3]
5. Selanik
[h3][/h3]Atatürk, 1908 yılında İkinci Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte Selanik'e dönmüştür. Burada İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne katılmıştır.[h3][/h3]
6. İstanbul
[h3][/h3]Atatürk, 1910 yılında Harp Akademisi'ni bitirerek İstanbul'a dönmüştür. Burada subay olarak görev yapmıştır.[h3][/h3]
7. Berlin
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1917 yılında Berlin'e gönderilmiştir. Burada Alman ordusunun eğitim programına katılmıştır.[h3][/h3]
8. İstanbul
[h3][/h3]Atatürk, 1918 yılında İstanbul'a geri dönmüştür. Burada Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde çeşitli görevlerde bulunmuştur.[h3][/h3]
9. Sivas
[h3][/h3]Atatürk, 1919 yılında Sivas Kongresi'ne katılmak üzere Sivas'a gitmiştir. Burada milli mücadele çalışmalarına başlamıştır.[h3][/h3]
10. Amasya
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1919 yılında Amasya'ya geçmiştir. Burada Amasya Genelgesi'ni yayımlayarak milli mücadele hareketini başlatmıştır.[h3][/h3]
11. Ankara
[h3][/h3]Atatürk, 1920 yılında Ankara'ya gelerek milli mücadeleyi merkezileştirmiştir. Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştur.[h3][/h3]
12. Sivas
[h3][/h3]Atatürk, 1922 yılında Sivas Kongresi'ne tekrar katılmıştır. Burada Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurma kararı alınmıştır.[h3][/h3]
13. İzmir
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1922 yılında İzmir'e gelerek Yunan işgaline karşı başarılı bir şekilde İzmir'in kurtuluşunu sağlamıştır.[h3][/h3]
14. Lozan
[h3][/h3]Atatürk, 1923 yılında Lozan Konferansı'na katılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınmasını sağlamıştır.[h3][/h3]
15. İstanbul
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla birlikte İstanbul'da Cumhurbaşkanı olarak göreve başlamıştır.[h3][/h3]
16. Bursa
[h3][/h3]Atatürk, 1924 yılında Türkiye'nin ilk kadınlarla ilgili yasasını Bursa'da kabul etmiştir. Bu yasa, kadın haklarının güçlendirilmesini sağlamıştır.[h3][/h3]
17. İzmir
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1930 yılında İzmir'de Türk Dil Kurumu'nu kurarak Türkçenin geliştirilmesine önem vermiştir.[h3][/h3]
18. İstanbul
[h3][/h3]Atatürk, 1934 yılında soyadı kanunu çıkararak kendisine "Atatürk" soyadını vermiştir. Bu kanunla birlikte soyadı kullanımı Türkiye'de yaygınlaşmıştır.[h3][/h3]
19. İstanbul
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk, 1938 yılında İstanbul'da hayatını kaybetmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak tarihe geçmiştir.[h3][/h3]
Mustafa Kemal Atatürk Hangi Şehirlerde Eğitim Görmüştür?
[h3][/h3]Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'da Mekteb-i Sultani'ye devam etmiştir. |
Atatürk Selanik'te Askeri Rüştiye'yi bitirmiştir. |
Mustafa Kemal Manastır Askeri İdadisi'nde eğitim almıştır. |
Atatürk İstanbul Harp Okulu'nda öğrenim görmüştür. |
Mustafa Kemal İstanbul Mülkiye Mektebi'nde hukuk eğitimi almıştır. |
Atatürk İstanbul Mekteb-i İdadisi'nde okumuştur.
Mustafa Kemal İstanbul'da Fransızca öğrenmiştir.
Atatürk İstanbul'da Jön Türkler ile tanışmıştır.
Mustafa Kemal İstanbul'da askeri eğitim almıştır.
Atatürk İstanbul'da İttihat ve Terakki Cemiyeti'ne katılmıştır.