Mutfak planlanmasında etkili olan faktörler nelerdir?
Mutfak planlamasında etkili olan faktorler
- üretilecek yiyecek miktarı
- ne tarz yemek üretilecek.
- menünün içerigı
- ögün sayısı-servis saatleri ve sekli.
- satınalma islemleri ve depolama.
- yiyeceklerin hazırlıgı pisirilmesi ve servisi için kullanılacak arac gerecler ve kapasiteleri.
- Personel sayısı
- mutfaga ayrılan alan.
Mutfak hiyerarşisi nedir?
Restoranların özelliklerine ve menülerinin temalarına göre mutfakta da çeşitli kısımlar bulunur. Kısım şefi, kısım aşçısı, soğuk meze şefi, ocakçı, aşçı yardımcısı gibi bazı görevler vardır. Aşçı yardımcısı genellikle hazırlık aşamasında çalışır.
Endüstriyel mutfak zemini nasıl olmalı?
Kolay temizlenebilir, aşınmayan, emici olmayan bir zemin olmalı, hijyen gereken yerlerde bu özelliği de sağlayabilmelidir. Müşteri güvenliği açısından belli kaymazlık standardını da sağlayabilmelidir.
Mutfak alanı ekipmanları nelerdir?
Mutfak alanı ekipmanları nelerdir?
Kullanım amaçlarına göre ekipmanlar beş başlık altında toplanmaktadır. Bunlar; depolar ve soğutucular, pişiriciler, karıştırıcılar, dilimleyiciler ve yıkama üniteleridir. Depolar ve soğutucular, kuru hava depoları, soğuk hava depoları ve buzdolapları olarak üç başlıkta incelenmektedir.
Buzdolabı mutfakta nereye konur?
Buzdolabı mutfakta nereye konur?
Buzdolabı ve fırın arasında mesafe. Mutfak düzenlemesi yapılırken sıcak ve soğukların yan yana koyulmaması gerekiyor. Yani buzdolabı ve fırın mümkün olduğunda birbirinden uzak yerleştirilmeli.
Mutfak zemini ne olmalı?
Mutfak zemini olarak doğal taş Öncelikle diğer malzemelerden daha dayanıklı olduğunu belirtmemiz lazım. Bununla birlikte suya dayanıklıdır. Doğal taşlar arasında en popüler seçenek ise mermerdir. Granit ve traverten de diğer alternatifler arasında sayılır.
Mutfak tabanına ne döşenir?
Mutfak Düzenleme Fikirleri: Pratik ve Modern!…En Ergonomik Mutfak Yer Döşemesi Çeşitleri:
- Bambu.
- Karo Halı
- Mantar.
- Kauçuk.
- PVC(Vinil)
- Ahşap.
- Laminat.
Mutfak tasarımı yaparken nelere dikkat edilmeli?
Mutfak Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- Çalısma Üçgeni. Hiç çalısma üçgeni diye bir söylemle karsılastınız mı?
- Zemin Seçimi. Mutfak ile ilgili döseme seçimi gözüktügü kadar kolay degildir.
- Renkler.
- Tezgah Malzemesi Seçimi.
- Tezgah – Dolap Arası Malzeme Seçimi.
- Aydınlatma Seçimi.
- Depolama.
Mutfakta çalışma üçgeni hangi makineleri kapsar?
Mutfakta çalışma üçgeni hangi makineleri kapsar?
Çalışma üçgeni, mutfağınızda ocak, eviye ve buzdolabını kapsayan üçgene verdiğimiz addır.
Mutfak için ne gerekli?
Mutfak için ne gerekli?
Temel Mutfak Malzemeleri Nelerdir?
- Tencere-tava takımları Bir mutfak kurmanın ilk adımı tencere takımlarından geçiyor.
- Bıçak seti ve kesme tahtası
- Çatal bıçak takımı
- Bardak takımları
- Tahta kaşıklar.
- Plastik kaseler ve mutfak gereçleri.
- Saklama kapları
- Tepsi.