Modoratör
Yeni Üye
Mutfak üniteleri Nelerden Oluşur?
Bunlar; Hazırlık ünitesi (sebze yıkama, doğrama, patates soyma makinası), Pişirme ünitesi (devrilen tavalar, buhar kazanları, fırınlar vb.), Servise hazır ürünlerin bekleme ünitesi (ısıtıcılar), Bulaşık yıkama ünitesi, Depolar (soğuk hava ve dondurucular)'dır.
Mutfak bölümleri nedir?
Buna göre bir mutfakta hazırlama ve pişirme bölümleri sıcak mutfak, soğuk mutfak, pastahane, kasaphane, sebze hazırlama, kahvaltı hazırlama seklinde sıralanabilir. Mutfak yöneticisi sıfatındaki aşçıbaşı ve yardımcılarından oluşan bölümdür.
Pastacı olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Pastacı olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Uygulamalı dersler aşçı olmaları için yeterli hissetmelerine neden olsa da asıl şef ve gastronom olabilmeleri için Gıda Güvenliği, Mutfak Kimyası, Gıdalar ve Özellikleri, Beslenme gibi gıda bilimi derslerini de almaları gerekiyor.
Mutfak planlama ilkeleri nelerdir?
* Gereken yerde yeterli sayıda sıcak- soğuk su evyesi bulunmalıdır. * Çalışma esnasında, el yıkama için, el değmeden çalışan el yıkama lavabosu bulunmalıdır. * Belirli alanlarda, yeterli büyüklükte, pis su gideri bulunmalıdır. * Mutfak zemini kaygan olmayan, kolay temizlenebilir malzemeden yapılmalıdır.
Mutfak Ekipmanlari açisindan mutfak kaç bölüme ayrilir?
Bu ana mutfak sıcak mutfak, soğuk mutfak, pastane, kasaphane, sebze hazırlama gibi kısımlardan oluşmaktadır.
Pastacı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Pastacı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Pasta ustası olmak için üniversitede Gastronomi ve Mutfak Sanatları ya da Aşçılık eğitimi alınabilir. Bu alanda eğitim almayan kişiler Profesyonel Pastacılık eğitimi alabilir.
Pastacı ne kadar kazanıyor?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Pasta Ustası | 4.250 | 7.890
Aşçıbaşı Yardımcısı | 4.300 | 6.370
Mutfak planlamasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Mutfak planlaması yapılırken kalite göz önünde bulundurulmaz. Mutfağa ekipman alımı yapılırken gerekli olup olmadığına dikkat edilmez. Mutfakta çiğ ve pişmiş malzemeler aynı tezgahlarda işlenip, servis edilebilir. İyi bir planlama, mutfak personeline rahat çalışma ortamı yaratacak biçimde olmalıdır.
Ana mutfak çeşitleri nelerdir?
Ana mutfak çeşitleri nelerdir?
Mutfak Tipleri Nelerdir
- Tek Duvar Tipi Mutfak (Tek Sıra Mutfak Tipi)
- Ada Tipi Mutfak.
- 3. Yarımada Tipi Mutfak.
- İki Taraflı Mutfak Tipi.
- L Tipi Mutfak.
- 6. U Tipi Mutfak.
L tipi mutfak nedir?
En çok kullanılan mutfak tipleri: Düz Mutfak: Eğer mekanınız dar ve uzun ise o zaman düz hatlı tezgah tipi kullanmalısınız. Tek bir duvara boydan boya monte edilen tezgah dar alanda size az da olsa bir alan kazandırır. L Tipi Mutfak: Çoğunlukla açık mutfaklarda tercih edilir.
U Tipi mutfak nedir?
Bu mutfak tipi üç bitişik duvar gerektirir ve pek çok ev sahibi ortadaki alanı mutfak hazırlamak için kullanır, yiyecek hazırlama ve ekstra depolama için mükemmeldir. Büyük boyutu ve lüks olanakları sebebiyle yemek pişirme ve temizlik için olduğu gibi sohbet ve toplanma için de kullanılır.
Mutfak planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Mutfak planlaması yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
Mutfak dolabı seçiminde şunlara dikkat edilmelidir.
- Dayanıklı ve ekonomik malzeme seçimi,
- İç tasarımının fonksiyonel olması,
- Dış tasarımı şık olmalı,
- Kapak ve kapak kulp tasarımlarına dikkat edilmeli,
- Mutfakta kullanılan diğer eşyalar ile uyumlu olmalı,
Catering servislerinde servis sırasında nelere dikkat edilir?
Servis sırasında yemek ya da besinlere çıplak elle dokunulmamalı, servis araç-gereçlerinden yararlanılmalı ya da kullandıktan sonra atılabilen(disposable) eldiven kullanılmadır. Çapraz bulaşma önlenmelidir. Servis edilirken besin ya da serviste kullanılan araç yere düştüğünde asla kullanılmamalıdır.