☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Mutizm nasil tedavi edilir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Mutizm nasıl tedavi edilir?​

SELEKTİF MUTİZM TEDAVİ YÖNTEMLERİ Davranışçı yaklaşımlar bilimsel yönelimi güçlü olan ve en sık kullanılan müdahale yöntemleridir. Başarılı olan yöntemlere bakıldığında ise uyarıcı söndürme, (Haris,1996) sistematik duyarsızlaştırma, pekiştirme ve tepki uyandırma gibi davranışçı teknikler bulunmaktadır.

Mutizm nedir belirtileri nelerdir?​

Selektif Mutizm (SM), çocuğun kendi seçtiği ortamlarda konuşması durumudur. Bu seçimleri bir çok neden belirler. Bazen utandığı için bazende korktuğu için konuşmaktan kaçınır. Bazende bir neden bulunamayabilir.
Mutizm bozukluğu nedir?​
Seçici konuşmamazlık (mutizm), çocuk/gencin çeşitli ortamlarda konuşuyor olmasına karşın okul veya oyun grupları gibi konuşması beklenen toplumsal ortamlarda konuşmayı her şart altında reddetmesi durumudur.

Mutizm geçer mi?​

Mutizm geçer mi?
Selektifm mutizm, tedaviyle düzelebilen bir rahatsızlıktır. Doğru tedavi, ailenin desteği ile çocuk bu hastalığı atlatabilir. Ancak baskıcı tutumlar, çocuğun içine kapanmasına durumun daha da kötüye gitmesine sebep olur.

Selektif mutizm tedavi edilmezse ne olur?​

Selektif mutizm tedavi edilmezse ne olur?
Konuşmama davranışı süreklidir. Selektif mutizmin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Tedavi edilmezse kişi içine kapanık ve özgüveni düşük bir birey olabilir. Ayrıca akademik başarılar ve sosyal hayat da sekteye uğrar.

Selektif mutizm tedavisi var mı?​

Seçici konuşmamazlık tedavisinde oyun terapisi, çözüm odaklı terapi ve emdr terapisi etkili olur.

Mutizm nedir psikoloji?​

Selektif mutizm, kişinin konuşma becerisi bulunduğu halde konuşmamasıdır. Çocuk konuşacağı kişileri seçer ve sadece onların yanında konuşur. Mutizm nadir görülen bir problemdir, sıklıkla çocuk yaşlarda özellikle de 4-8 yaşları arasında ortaya çıkar.
Seçici Konuşmamazlık neden olur?​
Çocuklarda kaygının engelleyebildiği şeylerden biri konuşmadır. Çocuk kendini rahat hissettiği durumlarda konuşabiliyorken, kaygısının arttığı durumlarda konuşmaz. Bu durum en az 1 aydır devam ediyor ve çocuğun eğitimle ilgili başarısını engelliyorsa bu durum “seçici konuşmazlık” olarak tanımlanır.

Mutizm nedir Psikiyatri?​

Mutizm nedir Psikiyatri?

Seçici Konuşmazlık nasıl tedavi edilir?​

Seçici Konuşmazlık nasıl tedavi edilir?
Seçici Konuşmazlık Tedavisi Nedir? Seçici konuşmazlık selektif mutizm geçmişten gelen tanılar nedeniyle farklı ekolleri kapsar. Bu yüzden aile ve öğretmen tarafından desteklenmeleri gerekir. Davranışçı terapi, bilişsel davranışçı terapi, oyun terapisi, aile terapisi gibi çok modelli yaklaşımlarla ortadan kalkar.

Akinetik Mutizm nedir ne demek?​

Akinetik mutizm ilk olarak 1941’de Cairns ve ark. (5) tarafından uyanık durumdaki hastada ses ve görüntüye dikkatin göreceli olarak korunduğu, istemli hareket ve konuşmanın bozulmasıyla karakterize nöropsikiyatrik bir sendrom olarak tanımlanmıştır.

Seçici suskunluk nedir?​

Selektif mutistik çocuklar konuştukları kişileri veya kendilerini ifade ettikleri ortamları bilinçsiz olarak seçerler. Genellikle ortamı veya kişiyi seçme özgürlüğü sözkonusu değildir. Çocuklar konuşmadıkları ortamlarda kendilerini mimkleriyle veya yazılı olarak ifade etme yoluna giderler.
Apallik sendrom ne demek?​
Kronik bilinç bozukluğu: Vejetatif durum-Apallik sendrom-Total demans: beyin sapının sağlam kaldığı diffüz, bilateral serebral hemisfer lezyonlarında görülür. Uyanıklık belli derecede düzelmiştir. Uyku uyanıklık ritmi oluşmuştur. Tanıma yeteneği yitmiştir.

Seçici otizm ne demek?​

Seçici otizm ne demek?
Bir çocuğun sosyal ortamlarda etkili bir şekilde konuşamaması ve iletişim kuramaması ile belirtileri ile ortaya çıkan çocukluk anksiyetesi bozukluğudur. Bu çocuklar güvenli ve rahat oldukları ortamlarda konuşabilir ve iletişim kurabilirler.

Komadaki hasta ne kadar yaşar?​

Komadaki hasta ne kadar yaşar?
Komada kalmış olan çoğu kişinin 3 ya da 4 hafta arasında çıktığı bilinir. Ancak bu süreden daha uzun süre kalan kişilerin iyileşmesi, komadan çıkması pek mümkün değildir.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Selektif mutizm tedavisi, genellikle davranışçı yaklaşımlarla gerçekleştirilir. Bu tedavi yöntemleri arasında uyarıcı söndürme, sistematik duyarsızlaştırma, pekiştirme ve tepki uyandırma gibi teknikler bulunmaktadır. Bu yöntemler, çocuğun kendi seçtiği ortamlarda konuşabilmesine yardımcı olabilir.

Mutizm, çocuğun belirli ortamlarda konuşmaktan kaçınması durumudur. Seçici Mutizm, genellikle çocuğun utandığı veya korktuğu durumlarda konuşmaktan kaçınmasıyla ortaya çıkar. Bu nedenle, çocuğun içsel nedenleri dikkate alınarak tedavi süreci planlanmalıdır.

Selektif mutizm tedavi edilmezse, çocuğun konuşmama davranışı sürekli hale gelebilir. Tedavi edilmeyen durumlarda çocuk içine kapanık olabilir, özgüveni düşebilir ve sosyal hayatında, akademik başarılarında olumsuz etkilenmeler yaşayabilir.

Tedavi sürecinde oyun terapisi, çözüm odaklı terapi ve EMDR terapisi gibi yöntemler etkili olabilir. Ayrıca davranışçı terapi, bilişsel-davranışçı terapi, oyun terapisi ve aile terapisi gibi çoklu yaklaşımlar da başarıyla uygulanabilir.

Seçici otizm terimi, sosyal ortamlarda iletişimde zorluk çeken çocuklara atıfta bulunabilir. Bu çocuklar, güvenli ve rahat oldukları ortamlarda konuşabilir ve iletişim kurabilirler. Hastanın komadaki süresi, genellikle 3-4 haftadır; ancak uzun süreli koma durumlarında iyileşme şansı azalabilir.
 

Benzer konular

Seçici mutizm nasıl tedavi edilir? SELEKTİF MUTİZM TEDAVİ YÖNTEMLERİ Davranışçı yaklaşımlar bilimsel yönelimi güçlü olan ve en sık kullanılan müdahale yöntemleridir. Başarılı olan yöntemlere bakıldığında ise uyarıcı söndürme, (Haris,1996) sistematik duyarsızlaştırma, pekiştirme ve tepki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Selektif mutizm nasıl tedavi edilir? SELEKTİF MUTİZM TEDAVİ YÖNTEMLERİ Davranışçı yaklaşımlar bilimsel yönelimi güçlü olan ve en sık kullanılan müdahale yöntemleridir. Başarılı olan yöntemlere bakıldığında ise uyarıcı söndürme, (Haris,1996) sistematik duyarsızlaştırma, pekiştirme ve tepki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Selektif mutizm geçer mi? Selektif Mutizmin nedeni tam olarak bilinememektedir. SM çocuğun yaşı ilerledikçe kendiliğinden azalabilir. Kendiliğinden azaldığı durumlarda çekingenlik ve utangaçlık devam edebilir. Seçici mutizm neler yapılabilir? Seçici mutizm neler yapılabilir? SELEKTİF MUTİZM...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Mutizm ve seçici mutizm nedir? Seçici konuşmamazlık (mutizm), çocuk/gencin çeşitli ortamlarda konuşuyor olmasına karşın okul veya oyun grupları gibi konuşması beklenen toplumsal ortamlarda konuşmayı her şart altında reddetmesi durumudur. Selektif mutizm nedir belirtileri? Selektif mutizm nedir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Seçici biri ne demek? öyle her önüne geleni tercih etmemek, isteyip alacağı nesnelerde veya girişeceği işlerde “nedir, ne değildir” diye düşünüp tercih kullanmak demektir. Seçici davranmak ne demek? Bir durumdan başka bir duruma geçmek. Herhangi bir durumda bulunmak. Uygun düşmek, yerinde...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips