haberci
Efsanevi Üye

Muş'un Bulanık ilçesinde görev yapan Aydınlı müzik öğretmeni Yücel Tuğrul, ilçeye olan sevgisini özgün bir türkü besteleyerek ifade etti. Bedevi Baran Ortaokulu'nda görev yapan 28 yaşındaki Tuğrul, öğrencileri ve ilçe halkının kalbinde taht kurmayı başardı.
Tuğrul, memleketinden uzakta olmasına rağmen özverili bir şekilde öğrencilerini geleceğe hazırlarken, ilhamını Bulanık'ın doğal güzelliklerinden ve kültürel yapısından aldı. "Bulanık'ın Ardı Dağlar" adını verdiği türküsünü besteleyen ve stüdyoda kaydeden Tuğrul, aynı zamanda bu parçaya eşlik eden bir video klip de çekti.
Klip, bölgenin mistik doğasını ve zengin kültürünü yansıtırken, müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı. Tuğrul, duygusal bağını notalara döktüğü eserini zaman zaman mini konserlerde seslendirerek ilçe halkıyla buluşturuyor.
Tuğrul, müzik kariyerine ilkokul yıllarında başladığını ve şimdiye kadar birçok eser kaleme aldığını belirtti. Öğretmenlik görevine başladıktan sonra da eser üretmeye devam ettiğini vurgulayan Tuğrul, türküsünün hikayesini şu şekilde anlattı: "Turnalar, Anadolu halkının simgesi haline gelmiştir ve ben de onların yaşadığı coğrafyadan ilham alarak türkümü yazdım. Bulanık'ta turnaların göç güzergahlarını öğrenince, onlara duyduğum hayranlığı türküme yansıttım."
Tuğrul'un ilçede bıraktığı güzel anılar ve eseri, Kaymakam Ömer Övünç Koşansu tarafından da takdirle karşılandı. Koşansu, Tuğrul'un ilçenin doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını notalara dökerek önemli bir miras bıraktığını belirterek, öğretmene teşekkür etti. Kültür ve sanat faaliyetlerini destekleyen Kaymakamlık, Tuğrul'un emeklerinin ilçenin sınırlarını aşmasını umut ediyor.