T
theking
Muzlu Yaşpasta Tanımı İçin Materyaller
5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım su bardağından fazla un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 fiske un
Kreması için
2 su bardağı süt
1 paket muzlu puding
Islatmak için
1 su bardağı süt
İçi için
2 adet muz
Damla çikolata
Üstüne sürmek için
Krem şanti
Muzlu Yaşpasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta beyazını ve sarısını ayıralım.
Yumurta akı ve tuzu krema olacak formda çırpalım.
Yumurta sarısı şekeri rengi dönene kadar çırpalım su vanilya kabartma tozu kakao unu ekleyip çırpalım pürüzsüz kıvam alacak formda.
Yumurta akını ekleyip spatula yardımıyla içerden üste yanlışsız karıştıralım.
Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt açalım ve pandispanyamızı dökelim evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırına koyalım 40 dakika boyunca fırının ağzını açmadan pişirelim.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
2 su bardağı süte muzlu pudingi ekleyip ateşte koyu kıvam alacak biçimde pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Kekimizi kesip ıslatalım ve kremamızdan ekleyip muz dilimleri koyalım.
1 kat muz 1 kat çikolata olacak biçimde ayarlayalım.
En üste hazırladığımız kremşantiyi pürüzsüz olacak halde yayalım.
Üstüne istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Muzlu Yaşpasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım su bardağından fazla un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yarım çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1 fiske un
Kreması için
2 su bardağı süt
1 paket muzlu puding
Islatmak için
1 su bardağı süt
İçi için
2 adet muz
Damla çikolata
Üstüne sürmek için
Krem şanti
Muzlu Yaşpasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta beyazını ve sarısını ayıralım.
Yumurta akı ve tuzu krema olacak formda çırpalım.
Yumurta sarısı şekeri rengi dönene kadar çırpalım su vanilya kabartma tozu kakao unu ekleyip çırpalım pürüzsüz kıvam alacak formda.
Yumurta akını ekleyip spatula yardımıyla içerden üste yanlışsız karıştıralım.
Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt açalım ve pandispanyamızı dökelim evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırına koyalım 40 dakika boyunca fırının ağzını açmadan pişirelim.
Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
2 su bardağı süte muzlu pudingi ekleyip ateşte koyu kıvam alacak biçimde pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Kekimizi kesip ıslatalım ve kremamızdan ekleyip muz dilimleri koyalım.
1 kat muz 1 kat çikolata olacak biçimde ayarlayalım.
En üste hazırladığımız kremşantiyi pürüzsüz olacak halde yayalım.
Üstüne istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Muzlu Yaşpasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı