Modoratör
Efsanevi Üye
MYK da kaç meslek var?
Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 9 Nisan 2021 tarihli ve 31449 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 143'den 183'e çıkmıştır.
Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslekler hangileri?
Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen meslekler hangileri?
Mesleki Yeterlilik Zorunluluğu Getirilen Meslekler 2019
No | Yeterlilik Kodu | Yeterlilik Adı
3 | 12UY0055-3 | Alçı Sıva Uygulayıcısı
4 | 11UY0014-3 | Alüminyum Kaynakçısı
5 | 12UY0092-4 | Asansör Bakım ve Onarımcısı
6 | 12UY0092-3 | Asansör Bakım ve Onarımcısı
MYK kac seviye?
MYK kac seviye?
Sınavlar, teorik ve performans (uygulama) olmak üzere 2 aşamalı olarak gerçekleştirilir. (Seviye 4 ve Seviye 5 için ayrıca T2 yapılandırılmış sınav gerçekleştirilir.) Aday, teorik ve performans sınavlarında başarılı olması durumunda başarılı kabul edilir.
MYK kime bağlı?
Mesleki Yeterlilik Kurumu
MYK
Kurumun girişi
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi | 26 Aralık 2006)
Bağlılığı | Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
MYK kimler alacak?
MYK kimler alacak?
Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından kabul edilen ve ulusal yeterliliklere göre mesleki yeterliliklerini belgelendirmek isteyen herkes mesleki yeterlilik belgesi alabilir. Bu belgeyle kişiler icra ettikleri meslekteki bilgi, beceri ve yetkinliklerini ispatlamaktadır.
MYK sınavında kaç puan almak gerekir?
MYK sınavında kaç puan almak gerekir?
Adayın sınavlarda başarılı olabilmesi için 100 puan üzerinden en az 80 puan alması gerekmektedir. Adayın sınavlarda yapılacak işlem için verilen süreyi aşmaması gerekir.
Kimler mesleki yeterlilik belgesi almak zorunda değil?
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar …
Kimler mesleki yeterlilik belgesi almak zorunda?
Kimler mesleki yeterlilik belgesi almak zorunda?
Bu belgeyle kişiler icra ettikleri meslekteki bilgi, beceri ve yetkinliklerini ispatlamaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tehlikeli ve az tehlikeli meslek grupları dışında emlak ve otomotiv gibi sektörlerde çalışan meslek elemanları içinde belge zorunluluğu getirilmiştir.
MYK ücretini kim öder?
MYK ücretini kim öder?
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Bakanlıkça çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, 5544 sayılı Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu kapsamında yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31/12/2021 tarihine kadar belge masrafı ile sınav …
Kritik adım nedir?
Kritik adım, sınavın başarıyla tamamlanması için adayın mutlaka eksiksiz yerine getirmesi gereken iş ve işlemleri ifade eder. Kritik adımlarda başarılı olamamış adaylar sınav sonucunda hangi notu alırsa alsın o sınavdan başarısız sayılmaktadırlar. 9.