Nabız nedir ne işe yarar?
e-Nabız sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır.e-Nabız Bu işlem bana ait değil dersem ne olur?
e-Nabız Sisteminde Size Ait Olmayan Bir İşlem Görmek Eğer hastaneye ya da sağlık ocağına gidip tahlil yaptırmadığınız bir tarih için sistemde bir tahlil ya da başka hizmetlerde bir sonuç listesi görürseniz sayfa içerisinde bulunan “bu işlem bana ait değil” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.
Nabız nasıl alınır?
Nabzınızı bulabileceğiniz en uygun yerler: Bilekler, boyun, dirsek içi, kasık, şakak ve ayağın üst kısmıdır. Nabzınızı bulduğunuzda 60 saniye boyunca hissettiğiniz vuruş sayısını sayın. Bu, size kalp atış hızı sayısını verir. Bunu tansiyon aletiyle de yapabilirsiniz.
Kalp atış hızı kaç olmalı?
İdeal nabız yetişkinlerde istirahat halindeyken 60-100 atıştır. Bu kalp atışı, boyunda ve bileklerde hissedilir. Örneğin; kalbiniz 70 defa kasılırsa yani atarsa, nabzınız 70 demektir.Doktor tanıyı değiştirebilir mi?
Hatalı tanıyı koyduğu iddia edilen sağlık hizmeti sunucusunun bağlı bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmanız gerekir. Başvuruyu kabul eden İl Sağlık Müdürlüğü, bünyesinde kuracağı bir Komisyon veya görevlendireceği Hekim vasıtası ile hatalı kaydedildiği iddia edilen tanı girişi ile ilgili araştırma yapacaktır.
E Nabıza 2 çoçuk ekleme nasıl yapılır?
- e-Nabız sistemine giriş yapın.
- Sağ üst köşede çocuklarım bölümüne girin.
- Sahip olduğunuz çocuklar ekranda isimleri gözükecektir.
- İsimlerin karşısında onay ver butonuna tıklayarak onaylayabilirsiniz.
- Anne-Baba karşılıklı şekilde onay vermeleri gerekir.
Yetişkin ve sağlıklı insanlarda kalp atış hızı dakikada 60-100 aralığında olması normaldir. Uzun zamandır sporla ilgilenen kişilerde nabız 45-60 seviyelerine kadar düşer. Kalp atış hızınız dinlenme esnasında ne kadar düşük ise o kadar iyidir.