- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -145
Nasıl avukat tutabilirim?
Kendim için nasıl bir Avukat tutabilirim? Bir Avukatın sağladığı faydalardan yararlanabilmek için öncelikle avukatınızla "Avukatlık Hizmet Sözleşmesi" imzalamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise gerekli olması halinde noterden vekaletname çıkartmalısınız.
Avukat tutacak param yok ne yapabilirim?
Avukat vekalet ücretini ödeyecek maddi gücünüz yoksa, bulunduğunuz şehirde baroya bağlı Adli Yardım Bürosu'na gidip avukat desteği talep edebilirsiniz. Adli Yardım Bürosu, hukuki yardıma ihtiyacı olup maddi imkanı elvermeyen vatandaşlara avukatlık hizmeti sunmaktadır.
Avukat telefon numarası bulma için ikinci önemli yolda e-devlet üzerinden uyap uygulamasına giriş yapıp hakkınızda açılan davaya bakmanızdır. Burada hakkınızda açılan davanın yanı sıra davanızı üstlenen avukatın ismine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Dava bilgilerinde kimi zaman avukatın numarası da belirtilmektedir.
Devletten avukat talebi nasıl yapılır?
Devletin sunmuş olduğu adli yardım hizmetinden faydalanmak için dava dosyanızı toparlamanız gerekmektedir. Dava dosyanızı baro başkanlığına veya baro adli yardım bürolarına teslim ederek baro avukat talebinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Avukat olmadan dava nasıl açılır?
Dilekçe ile dava başvurusu kişisel olarak yapılabilir. Yani avukat ile dava açma zorunluluğu yoktur. Avukatlı ya da avukatsız başvuru olabilir. Ancak; avukat ile davanın açılmış olması davalı ve davacının haklarının savunulmasında profesyonel bir yardım olacaktır.
Avukatlara nasıl ulaşabilirim?
Avukat Portal Nedir? Avukatlar, https://avukat.uyap.gov.tr adresinden; E-imza ve M-imza ile UYAP Avukat Portala bağlanarak on-line, dava ve icra takibi (e-takip) açabilmekte, yetkileri dâhilinde sistemdeki vekâleti bulunan açık ve kapalı dosyalarını inceleyebilmektedir.
Ücretsiz avukat nasıl olur?
Toparlamak gerekirse; adli yardımdan faydalanmak için icra takibinin yapılacağı veya davanın açılacağı baro başkanlığına ya da baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. Başvurunuz karşısında ilgili birim, ödeme gücünüzün bulunmadığını belgelemek durumundadır.
"Adli yardım" olarak adlandırılan bu hizmetten yalnızca hukuk davaları ile icra takiplerinde yararlanılabiliyor. Şayet ceza davasının muhatabıysanız CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) hükümlerine tabi olarak, davanın görüldüğü mahkemeye başvurmanız ve ücretsiz avukat hizmeti talep etmeniz gerekir.