Modoratör
Efsanevi Üye
Nasıl sorular sormalıyız?
Peki Nasıl Güçlü ve Doğru Soru Sorulur?
- Kısa ve öz sorular sorun.
- Sorduğunuz soru açık uçlu olsun.
- Sorduğunuz soru ile bir sorunu dile getirmeyin ya da bir sorunu onaylatma isteği duymayın.
- Belirlediğiniz soruları doğru zamanda doğru yerde sorun.
- Her zaman işinizi kolaylaştıracak sorular sorun.
Soru cevap tekniğinin özellikleri nelerdir?
Her sorun veya fikir için ayrı ayrı soru sorulmalı, birkaç konuyu kapsayan genel sorulardan kaçınmalıdır. Belirsiz ve karışık cevaplar düşündüren bir soru, sınıfta problem çıkartabilir. Sorular dağınık olmamalı; dersin hedefine uygun, tutarlı, konu ile uyumlu olmalıdır. "Merak soruları"ndan kaçınmalıdır.
Soru sorma tekniği ne demek?
Soru sorma tekniği ne demek?
Belirli bir durumda doğru soruları kullanarak, bir dizi iletişim becerisi artırılabilir: Örneğin, daha iyi bilgi toplayabilir ve daha fazla şey öğrenebilirsiniz; daha güçlü ilişkiler kurabilirsiniz; insanları daha etkili şekilde yönetebilir ve başkalarının öğrenmelerine yardımcı olabilirsiniz.
Istifham soz sanati ne demek?
Istifham soz sanati ne demek?
İstifham, okuyucunun dikkatini çekmek, duygu ve düşünceleri daha etkili kılmak için bu duygu ve düşüncelerin soru biçiminde verilmesidir.
Soru ve cevap yöntemi nedir?
Soru- cevap yöntemi; Öğretmenin formule ettiği soruları, öğrencilerin sözel olarak cevaplamalarına dayanan bir öğretim yöntemidir. Etkili soru sorma yeteneğine sahip bir öğretmen ; Öğrenci düşüncelerini etkiler.
Öğretim ilke ve yöntemleri nelerdir?
EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ
- Çocuğa Göre Öğretim İlkesi (Öğrenciye görelik):
- Hayatilik ilkesi (Yaşamsallık): Okul, yaşamın kendisi olmalıdır.
- Güncellik ilkesi (Aktüalite):
- Yaparak-yaşayarak öğrenme ilkesi:
- Açıklık ilkesi (Ayanilik):
- Ekonomiklik ilkesi:
- Somuttan soyuta ilkesi:
- Bilinenden bilinmeyene ilkesi:
Leff ü neşr nedir örnekler?
Leff ü neşr nedir örnekler?
Leff ü Neşr, söz simetrisi. Genellikle bir beyit içinde birinci dizede en az iki şeyi söyleyip ikinci dizede bunlarla ilgili benzerlik ve karşılıkları verme sanatıdır.