Nasrettin Hoca Fıkraları parayı kim verecek?
Bir sürü şey alıp eşeğine doğru yürümeye başlamış. Ancak eşeği orada yokmuş. Hemen bir adam tutarak bağırmasını istemiş: – Nasreddin Hoca’nın eşeğini kim bulup getirirse; Hoca ona alışveriş çuvallarını, eşeğin semerini ve parasını verecek.Nasrettin Hoca bugün ayın kaçı?
Fıkrası Nasreddin Hoca bir gün bir işi için Konya’ya gitmiş. Yolda giderken bir adam Hoca’yı durdurmuş: – Pardon Hoca, bugün ayın kaçı biliyor musun?, demiş. Hoca: – Ne bileyim yahu! Ben buraların yabancısıyım, demiş.Eşeğe kim binecek?
Eşeğe kim binecek?NASREDDİN Hoca ile oğlu kasabaya gidecek. Hoca eşeğe biniyor, oğlu da yürüyor. Yolda bir adama rastlıyorlar, adam “Utanmıyor musun, Hoca,” diyor, “kendin eşeğe binmişsin, küçücük çocuğu yürütüyorsun.” Hoca, “Doğru yahu” diyor ve kendisi eşekten inerek oğlunu eşeğe bindiriyor.
Nasrettin Hoca o nereye isterse?
Katır inatçı olur derler ya, doğrudur. Allah cümlemizi katır tekmesinden de katır inadından da korusun diyelim ve Hoca’nın başına ne gelmiş, ona bakalım: Nasreddin Hoca, eşeği ölünce yenisini alana kadar ödünç bir katır almış.Nasrettin Hoca Fıkraları kazan doğurur mu?
Bilirsiniz ya Hoca, mal canlısı bir komşusundan kazan istemiş. İşi bittikten sonra da bir tencere güzeliyle birlikte kazanı komşusuna götürmüş. – Sağ ol komşu, demiş, bu kazanın, bu da yavrusu’ doğurdu! Komşunun canına minnet, fırsatı kaçırır mı tencereyi aldığı gibi mutfağa yerleştirmiş.Nasrettin hocaya sormuşlar kaç yaşındasın?
Nasrettin hocaya sormuşlar kaç yaşındasın?– Hocam kaç yaşındasın? der. Hoca: – 40 yaşındayım der.
Nasrettin hoca neden eşeğe ters binmiş fıkrası?
EŞEĞE NEDEN TERS BİNMİŞ Hoca şöyle der: -Düşündüm taşındım, eşeğime böyle binmeye karar verdim çünkü saygısızlığı hiç sevmem. Siz önüme düşseniz, arkanızı bana dönmüş olacaksınız; usulsüzlük saygısızlık olur.Küheylan kimin eşeği?
Nasrettin Hocanın Eşeği Küheylan Boyama Sayfası | Çocuklar İçin Boyama V…Kandille kazan kaynar mı?
Kandille kazan kaynar mı?Çok şaşırırlar. -Aman Hocam, bir mumla bu koskoca kazan kaynar mı hiç, diye sorduklarında, Hoca şu cevabı verir: -Elbette kaynar.
Nasrettin Hoca’nın kazanı nasıl doğurdu?
Hoca Nasrettin komşusundan bir gün kazan ödünç ister. İade ederken de hem teşekkür eder, hem de içine küçük bir kazan koyar. Komsusu merakla bu küçük kazanı sorunca da, -Komşu, bizdeyken kazanın doğurdu, der.Kazanın doğurduğuna Inanıyorsunda öldüğüne niye inanmıyorsun?
“Kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun?” demiş Nasrettin Hoca… Endişelenmeyin, merkez bankaları yakında equity satın almaya başlar ya da en azından bunun için fonlama yapar.Eşeğe ters binmek ne demek?
Eşeğe ters binmek ne demek?millete arkasını dönmemek için yaptığı bu davranış şimdi gülmek için kullanılıyor..
Nasrettin Hocanın Eşşeğinin adı nedir?
Nasreddin Hoca, hayat yolculuğunda eşeği ile bir ve bütündür. “Karakaçan” adlı eşeği onun yoldaşı, yardımcısı, zor durumlardan kurtarıcısı aynı zamanda da tamamlayıcısıdır.Nasrettin Hocanın eşeği nerede?
Estetikten uzak görünümüyle kamuoyunun tepkisini çeken (Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki Kirazlı Bahçe adlı dinlenme tesisinde yer alan) Nasrettin Hoca’nın eşeğe ters binmiş heykeline ait görsel üzerinde oynanarak tekrar dolaşıma sokulmuş.Nasrettin Hoca karın ne olduğunu bilmiyormuş?
Nasrettin Hoca karın ne olduğunu bilmiyormuş?Kalk da yorganı yastığı getir, her yer pamukla kaplanmış; yastığı, yorganı dolduralım, demiş. Nasrettin Hoca’nın hanımı da Hoca gibi karın ne olduğunu bilmiyormuş. İkisi de karları yorganlara yastıklara doldurmuşlar. Akşam olmuş, doldurdukları yorgan ve yastıkla yatıp uyumuşlar.