- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Ne güzel bineceğin vapuru kaçırmak?
Kalbim: Ebemkuşağı; günde bin kere Senin için yeni baştan can kesilecek. Ne güzel seni bulmak bütün yüzlerde Sonra seni kaybetmek hemen her yerde Ne güzel bineceğim vapurları kaçırmak Yapayalnız kalmak iskelelerde.
Gözlerin istanbul oluyor birden kimin şiiri?
Gözlerin İstanbul oluyor birden şiiri – Yavuz Bülent Bakiler.
Şaşırdım kaldım işte şiiri kime ait?
"Şaşırdım kaldım işte" şiiri bana Yavuz Bülent Bâkiler hocayı tanıtan şiirdir.
Yavuz Bülent Baki kimdir?
Yavuz Bülent Bâkiler (d. 23 Nisan 1936, Sivas), Türk şair ve yazardır. Gazetecilik, yöneticilik ve avukatlık da yapmıştır.
Şaşırdım kaldım işte hangi kitapta?
Yavuz bülent bakiler , "şaşırdım kaldım işte" – 1000Kitap. 256 syf. Yavuz Bülent Bakiler'in güçlü, güzel ve renkli kaleminden bir şiir kitabı olan Harman'ı beğenerek okudum. Şiirlerindedeki yaşanmışlıklar, tarih ve analizler okuyucuyu içine çekerek okutuyor resmen.
Yavuz Bülent Bakiler Kimdir Kısaca Hayatı?
Aslen Azerbaycan göçmeni bir ailenin çocuğu olan Yavuz Bülent Bakiler, 23 Nisan 1936 yılında Sivas'ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Sivas, Malatya ve Gaziantep'te tamamlamıştır. İlk şiirlerini 1953 yılında Türk Sanatı dergisinde yayınladı. Hisar Dergisi Şairleri arasında yer almıştır.
Şaşırdım kaldım işte şiiri kim yazmış?
Şaşırdım kaldım işte bilmem ki nesin şiiri – Yavuz Bülent Bakiler.
Ilhan geçer Kimdir Kısaca Hayatı?
Mustafa İlhan Geçer (11 Şubat 1917, Bakırköy, İstanbul – 19 Ocak 2004), Türk yazar, şair, araştırmacı, eleştirmen, güfteci. Hisar dergisinin ve Hisarcılar akımın kurucularındandır. 1965 yılında bir şiir kitabı yayımlamış Askerî Doktor Nafiz Bey'in oğludur.
İlhan Geçer'in Eserleri. Şiir: Büyüyen Eller (1954) Belki (1960)
"Üsküp"ten Kosova"ya, seyahat hâtıra türünün usta örneklerinen biri. Kitapta, millî kültürümüzle yoğrulmuş, renkli ve zengin duygularla örülü bir üslûp hâkim.
Bilmem ki nemsin kime yazıldı?
Ilhan geçer hangi topluluğa ait?
Mustafa İlhan Geçer 1950 yılında Munis Faik Ozansoy, Mehmet Çınarlı, Gültekin Sâmanoğlu, Mustafa Necati Karaer ile birlikte "Hisarcılar" grubunu oluşturdu.