Son Konular

Ne kadar tecil hakkim var?

Editör

Efsanevi Üye
Credits
0

Ne kadar tecil hakkım var?

Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.

Askerlik erteleme bitim tarihi ne demek?

Askerlik erteleme bitim tarihi ne demek?
Askerlik Erteleme Süreleri : Başvuru tarihi ile oturma veya çalışma izni bitim tarihi arasında bir yıldan fazla süre bulunanların askerlikleri oturma veya çalışma izninin (bunlardan hangisi daha uzun ise uzun olanın) biteceği yılı takip eden yılın 31 Aralık tarihine kadar ertelenir.

Askerlik tecili bozulduktan sonra tekrar tecil edilir mi?

Merhaba, yeniden tecil yaptırabilirsiniz.

Tecili bitenler bedelli yapabilir mi?

Tecili bitenler bedelli yapabilir mi?
Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre asker yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı, bakaya veya saklı olmamak bedelli askerlik için önemli bir şart olacak. Yani yoklama kaçağı olanlar bu imkandan faydalanamayacak.

Kaç yaşına kadar askerlik tecil edilir?

Örneğin 23 yaşına gelmiş bir kişi hala mezun olmamış ise artık bu kişinin tecil hakkı yoktur. Zorunlu olarak askerlik vazifesi için başvuru yapmak zorundadır. Düz lise yada meslek lisesi fark etmeksizin mezun olmayan bir öğrencinin erteleme hakkı en fazla 22 yaşın sonuna kadardır.

Askerlik kaç ay ertelenir?

Askerlik kaç ay ertelenir?
Teklife göre 4 yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olan yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde 2 yıla, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise 1 yıla kadar ertelenecek.

Tecil istediğin zaman bozulur mu?

Tecil bozdurma işlemleri her asker adayının yapabileceği bir işlemdir. Tecili bulunan asker adayları, e-devlet sistemi üzerinden ASAL yoklama bölümüne girerek, tecilini kolayca bozdurabilir.

Tecil uzatılabilir mi?

Tecil uzatılabilir mi?
4 Yılık bir Üniversiteyi bitirenler Yüksek Lisansa kayıt olarak tecil sürelerini uzatabilir. Yeniden başka bir Yüksek Lisansa kayıt olmanız halinde tekrar bu haktan yararlanamazsınız. Ancak Yüksek Lisans sonrası Doktora Bölümüne başlarsanız tecil hakkınız yeniden uzatılacaktır.

Bedelli askerlikte erteleme var mı?

Bir aylık temel askerlik hizmetini tamamlamak, 9. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilemeyenlerden; erteleme hakkı bulunanlar ile diğer statülerde sınıflandırılanlar bakaya kalacakları tarihe kadar (bu tarih hariç) yeniden başvurabilirler.

Tecil hakkı ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. Üniversite mezunlarının 2 yıl, lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl, staj, yüksek lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı olduğu belirtilmiş.

Askerlik erteleme bitim tarihi, başvuru tarihi ile oturma veya çalışma izni bitim tarihi arasında bir yıldan fazla süre bulunanların askerliklerinin oturma veya çalışma izninin biteceği yılı takip eden yılın 31 Aralık tarihine kadar ertelendiği ifade edilmiş.

Askerlik tecili bozulduktan sonra tekrar tecil edilebileceği belirtilmiş.

Tecili bitenlerin bedelli yapabilmesi için, askerlik yoklama kaçağı, bakaya veya saklı olmamak gerektiği vurgulanmış.

Askerlik tecilinin kişinin yaşına göre belirlendiği, mezuniyet durumuna ve eğitim süresine bağlı olarak tecil hakkının değiştiği anlatılmış.

Askerlik kaç ay erteleneceğine dair detaylar paylaşılmış. Örneğin, 4 yıldan daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların askerlikleri istekleri doğrultusunda 2 yıla kadar ertelenebileceği belirtilmiş.

Tecilin istenildiği zaman bozulabileceği, e-devlet sistemi üzerinden ASAL yoklama bölümünden kolayca tecilinin bozulabileceği ifade edilmiş.

Tecilin uzatılıp uzatılamayacağı konusunda bilgiler verilmiş. 4 yıllık üniversite bitirenlerin Yüksek Lisans'a kayıt olarak tecil sürelerini uzatabileceği, yeni bir Yüksek Lisans programına kaydolunduğunda tekrar bu haktan yararlanılamayacağı açıklanmış.

Bedelli askerlikte erteleme hakkı olanlar ile diğer statülerde sınıflandırılanların, bir aylık temel askerlik hizmetini tamamlayıp 9. Kura sonucu bedelli askerliğe seçilemedikleri durumda bakaya kalacakları tarihe kadar (bu tarih hariç) yeniden başvurabilecekleri belirtilmiş.

Soba bacalarini kim temizler?

Ciltteki olu deri nasil atilir maske?

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.623
  3. Kullanıcılar

1. 31.770
  4. Son üye

Geri
Üst Alt